Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Rutin belediyecilik anlayışının yanı sıra sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bütün bunlardaki tek amacımız Atakum ilçesinin yaşam kalitesini daha da arttırmak” dedi.
Atakum ilçesinde son bir yıl içerisinde köklü değişimlerin ve buna bağlı olarak ciddi değişimlerin yaşanmaya devam edeceğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalardan ve planlanan projelerden bahsetti.
Çalışmalara sürekli hız kazandırdıklarını ve bu anlamda başarılı işlere imza attıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İlçemizde son bir yıl içerisinde 100 bin metrekare parke taşı döşendi, 73 bin metrekare sıcak asfalt dökümü gerçekleştirilirken 60 bin 250 metrekare sathi kaplama yapıldı. Köylerimiz, okullarımız, ibadethanelerimiz, sokaklarımız, caddelerimiz için hizmetlerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz kurslara katılım arttı. Kursiyer sayımız 1 yıl içerisinde 600’den 2 bin’e çıktı. Halk günlerinde son 8 ay içerisinde 2 bin 250 vatandaşımızla görüşüldü. Sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiğimiz ‘Yeşil Adım’ projesi ile ilçemize her yıl 2 bin 500 fidan dikimi gerçekleşiyor. Bu rakamı iki katına çıkarmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
Hayatın her alanında, herkesi yakından ilgilendiren sosyal içerikli çalışmalar yaptıklarını, öte yandan projeler hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Taşçı, “Hayır Çarşısı ile 6 ayda 14 farklı mağazada 2 bin 750 vatandaşımızın yüzünü güldürdük. Sokak hayvanları için 20 barınak - kulübe, 9 adet Mamamatik ilçemize kazandırıldı. Yörekent Projesine başladık. Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi’ni hayata geçirdik. Yalı Kafe Restoran ile sahilde muhteşem bir mekan kazandırdık. Öğrencilerimiz için 150 kişilik yurt hizmet vermeye başladı. Örnek Köy projesi kapsamında köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimize adeta hizmet çıkarması yaptık. Köy Konağı projesi de aynı hızla mahallelerimize değer katacak yerler haline gelmeye başlıyor” şeklinde konuştu.
Birbirinden önemli projeler için adeta gün saydıklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, şu bilgileri verdi: “Önemli projeler için gün sayıyoruz. Osmanlı Hamamı, Seyir Terası, Döner Kule, Akvaryum Park, Kapalı Spor Salonu, Kent Meydanı, Lozan Park projeleri çok yakında hayata geçecek. Bu projelerle birlikte ilçemizdeki yaşam kalitesi daha da artacak. Aynı şekilde Atakum’a bir ilçe hastanesi kazandırmak için son noktaya ulaştık. Bunun müjdesini de çok yakında halkımızla paylaşacağız. Rutin belediyecilik anlayışının yanı sıra sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bütün bunlardaki tek amacımız Atakum ilçesinin yaşam kalitesini daha da arttırmak. Sosyal, kültürel, sportif ve istihdama yönelik çalışmalarla Karadeniz Bölgesi’nin bir numaralı belediyesi olmak istiyoruz. Bunun için de dur durak demiyor, sürekli üretiyoruz, çalışıyoruz.”