Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.
Hamamyolu Saatli Park’ta bir araya gelerek bildiri dağıtan Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu adına basın açıklaması yapan Av. Esra Başbakkal Kara, "Türkiye’de her 4 saatte 1 kadın tecavüze uğruyor veya erkek şiddetine maruz kalıyor. 2014 yılında 575 kadın erkek şiddetine maruz kaldı. 282 kadın ise hem taciz hem tecavüze uğradı, 257 kadın ise erkek şiddetiyle öldürüldü" dedi
Neo-liberal politikalarla kadınların her geçen gün yoksullaştırıldığını öne süren Kara, “Kadının ev içindeki görünmeyen emeğini daha da görünmez kılınıp, yasal düzenlemeler ile sağlık ve emeklilik hakkı elinden alınırken, istihdam paketleriyle biz kadınlar çalışma alanlarımızdan tasfiye ediliyoruz. Bütçeden kamuya ayrılan pay daraltılıp savaş politikaları beslenmeye devam edilirken, kadına yönelik şiddetin en yoğun yaşandığı süreçlerden biri olan savaş, tüm kadınlar için işkenceyi, tecavüzü, göçü, ‘namus’ cinayetlerini, yoksulluğu beraberinde getiriyor” diye konuştu.
Farklı görüşlere sahip olsalar da kadın dayanışmasının ve ortak mücadelenin temenniden öte zorunluluk olduğunu vurgulayan Kara, “Bu şiarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri olarak, kız kardeşlerimizle birlik dayanışma içinde "Yasla değil isyanla" mücadelemize devam edeceğimizi duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.