BAYBURT (AA) - İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Gedik, "İller Bankası, yerel yönetimlerin hem mali hem de teknik destekçisi olarak belediyelerin altyapı, üstyapı projelerinin finansörlüğünü yapmaktadır" dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'i ziyaret ederek kentin sorunları ve yapılması gerekli çalışmaları hakkında bilgi alan Gedik, İller Bankası olarak Bayburt ve Bayburt Belediyesi'nin çalışmalarına bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da destek olacaklarını söyledi.

Gedik, Belediye Başkanı Memiş'in taleplerini kendilerine ilettiğini dile getirerek, "İller Bankası yerel yönetimlerin hem mali hem de teknik destekçisi olarak belediyelerin altyapı, üst yapı projelerinin finansörlüğünü yapmaktadır. Ben de yerinde sorunları dinlemek için Bayburt'a geldim. Burada belediye başkanlarımızla görüştüm. İhtiyaçları tespit ettik. İnşallah Genel Müdürlüğe geri döndüğümüzde de yönetim kurulu olarak bu talepleri değerlendireceğiz. En kısa sürede ihtiyaçlara cevap vereceğiz" dedi.

Memiş ise Bayburt'un en temel probleminin altyapı olduğunu ifade ederek, "Bu temel problemi İller Bankası aracılığıyla çözüyoruz. Borçlanmamızı İller Bankası'na yaptık, geri ödemesini de yine İller Bankasına yapacağız. Bizim yine sayın başkanımızdan taleplerimiz oldu. Sayın başkanımız bugüne kadar Bayburt Belediyesinin bütün taleplerini olumlu karşıladı. İnşallah bundan sonra da olumlu bakacaktır" ifadesini kullandı.

AK Parti Bayburt milletvekili adayı Naci Ağbal da bazı siyasi partilerin özellikle seçim sürecinde siyaseti yalan ve ahlaksızlık üzerinden yaptığını dile getirerek, "Bu seçim ortamında, atmosferinde herkes yaptıklarını söylesin, herkes ne yapacağını söylesin. Yapılanlara ve yapılacaklara bir takım kılıflarla, bahanelerle gölge düşürmek asla mümkün değil. Bayburt halkı da bu yapılanları, yapılacakları görüyor. AK Parti'ye bu seçim sürecinde her gün artan bir teveccüh var. Önümüzdeki günlerde bu teveccüh inşallah daha da artacak" diye konuştu.

Ağbal, 7 Haziran akşamı Bayburt'un Türkiye'de AK Parti’ye en yüksek oy veren il olmasını istediklerini söyleyerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz Bayburtlu'ya inanıyoruz, Bayburtlu'ya güveniyoruz. Bayburtlu her şeye layık, her şeyi de hak ediyor. İnşallah 7 Haziran Seçimleri'nde bir olacağız, beraber olacağız, birlik içinde olacağız. Bayburt için bu defa oy kullanacağız. 7 Haziranı yeni Bayburt'un inşasının başlangıcı yapacağız inşallah."