ÇORUM (AA) - Çorum Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Recep Gür, Çorum merkez ve ilçelerinde at eti satan herhangi bir işletme olmadığını bildirdi.

Gür, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et, süt ürünleri, bal, zeytinyağı ve alkollü içeceğin bulunduğu 171 parti ürünle içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye edici gıda, çikolata ve kahvenin yer aldığı 40 parti ürünü kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı.

Söz konusu firmalar arasında Çorum'un bir ilçesinde faaliyet gösteren firmanın ürettiği, ısıl işlem görmüş sucukta kemik dokusu tespit edildiğini, bunun dışında Çorumlu firmaların at eti sattığı yönünde çıkan haberlerin gerçekle uzaktan yakından alakasının bulunmadığını vurgulayan Gür, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklanan raporda ısıl işlem görmüş sucukta kemik dokusu yerine deri dokusu tespit edildiği yazıyor. Yetkililerle yaptığımız görüşmede firmaya gönderilen yazı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan raporun birbirini tutmadığını fark ettik" ifadesini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çorum İl Müdürlüğü ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve gıda denetimleri düzenli şekilde yapıldığını vurgulayan Gür, Çorum'daki vatandaşların et ürünlerini gönül rahatlığıyla tüketebileceklerini kaydetti.