Türk-İş üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle izinli olarak Taksim’e gelerek 1 Mayıs 1977’de ölenler için Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı.
Türk-İş üyeleri Gümüşsuyu’ndaki sendika binasında toplanıp Taksim Meydanı’na yürüdü. Az sayıda katılımcı ile Kazancı Yokuşu’nda gerçekleştirilen anma töreni saygı duruşu ile başladı. Ardından kısa bir açıklama yapan Türk-İş İstanbul 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, “İnşallah önümüzdeki süreçte daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi diyerek Taksim Meydanı’nın Türk-İş olarak emekçileri ve emekçi dostlarına açılmasını talep ediyoruz” dedi.
Sendika üyeleri daha sonra 1 Mayıs 1977’de ölenler için Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktı. Burada basın açıklaması yapan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar ise, “Emekçiler, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor, ülkemizdeki güvencesiz çalışma biçimlerine, adaletsizliklere, işsizliğe, yoksulluğa, sağlık ve eğitim hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin gün geçtikçe budanmasına sessiz kalmayacağını söylüyoruz” diye konuştu.
Türk- İş üyeleri Kazancı Yokuşu’ndaki anmanın ardından “1 Mayıs” yazılı çelenkle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yürüdü. Anıta çelenk bırakan sendikacılar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu. Bir süre slogan atan grup, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı sendika üyelerinin ise anıt önünde selfie çektiği görüldü. Anma töreninin ardından Türk- İş üyeleri Taksim’den ayrıldı.