Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, madde bağımlılığında gözetici ve kollayıcı kimliğiyle mahalle esnafının önemli olduğunu söyledi.
Türkiye’de madde bağımlısı çocuk ve gençlerin sayısının 50 bini aştığını belirten Palandöken, “Uyuşturucu problemi esnafımızı çok üzmektedir. Madde bağımlısı çocuk ve gençlerimizin sayısının 50 bini aşması korkutucu. Koruyucu tedbirler arttırılmadır. Okul önlerinde bunlar kadar tehlikeli, satılan sigara ve puroya kadar menşei belli olmayan masum ambalajıyla satışı yapılan korsan satıcılarla etkin mücadele yapılmalıdır. Sadece alışveriş değil aynı zamanda gözetici ve kollayıcı kimliği ile mahalle esnafımızın önemi artmıştır” dedi.
Maddi imkansızlık ve başka nedenlerden dolayı okuyamayan risk altındaki çocukları uyuşturucu ve suç ortamından kurtarmak için proje yaptıklarını belirten Palandöken, “Çocuklarımız geleceğimizdir. Bu maddelerin zararlarını onlara anlatmak ve şiddetle stresten çocuklarımızı uzak tutarak, sevgi ile onlarla yakından ilgilenerek kurtarabiliriz. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. MEKSA vakfımız ile sorun yaşayan, Osmaniye, Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’da risk altındaki madde bağımlısı bin 560 çocuğumuza sahip çıkarak, uyuşturucu ortamından uzak olarak meslek eğitimi verilerek hem meslek sahibi hem de iş sahibi yapıyoruz. Aileleriyle birlikte rehabilite edilerek tekrar topluma kazandırılmaları yönünde önemli adımlar atılmaktadır. Projenin uygulandığı illerimizde suç oranı yüzde 11 azalmıştır” diye konuştu.