Çocuklara yönelik önemli organizasyonlara imza atan Keçiören Belediyesi ÇODAM (Çocuk Danışma Merkezi) ve ÜZYEÇDE (Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği), bu defa çocukları çevreci bir tiyatro oyunu için buluşturdu.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Pis Çukurlar” adlı oyunu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve ÜZYEÇDE Başkanı Dr. Özcan Kars’ın yanı sıra çok sayıda çocuk ve öğrenci velileri de izledi. Bir çöplükte yaşananları konu alan tiyatro oyununda ÇODAM üyesi 19 çocuk rol aldı. Bir çocuk romanından uyarlanan oyundaki repliklerin çocuklar tarafından yazılması dikkat çekti. Temsil öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Çocuklarımız bir gösteri hazırladılar ve heyecanla dışarıda bekliyorlar. Onun için onları çok daha fazla heyecanlandırmayalım. Bir an önce onların gösterilerine geçelim. Emeği geçen herkese, ÇODAM’a, ÜZYEÇDE’ye ve bu oyunda rol alan bütün çocuklara teşekkür ediyoruz. Ayrıca desteklerinden dolayı da sayın velilerimize teşekkür ediyoruz. Hepinize hayırlı günler diliyorum” dedi.
Özcan Kars ise, ÇODAM ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmalarda çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını kaydederek, “Bir çocuğu üstün zekalı ve yetenekli olarak damgalamanın toplumda farklı algılar yarattığının bilincindeyiz. Fakat bütün çocuklarımızın farklı yetenekleri olduğuna inanıyoruz. Velilerimiz çocuklarının yeteneklerinin geliştirilmesi için onlara ne kadar fırsat penceresi açarlarsa, çocuklarımız da o pencereden çok daha rahat ilerleyebiliyorlar” diye konuştu. Çocukların tiyatro oyunu için bir hoca nezaretinde yaklaşık 8 ay boyunca çalıştıklarını söyleyen Kars, “Siz çocuklarınızı ne kadar yakından takip ederseniz ne kadar yüreklendirirseniz ve yaptıkları güzel şeyleri takdir ederseniz, yarın çocukların ufukları çok daha gelişmiş olacak” mesajını verdi.
Temsilin ardından Başkan Ak, oyunda rol alan bütün ÇODAM’lı çocuklara katılım belgesi verdi.