AK Parti Adıyaman teşkilatının kurucu üyelerinden olan Eczacı İclal Yalçın Tutuş, AK Parti’den aday adaylık başvurusunu yaptı.
AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar aktif olarak siyasi yaşamını devam ettiren eczacı İclal Yalçın Tutuş, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti’den Adıyaman milletvekili adayı olmak için aday adaylığı başvurusunu yaptı. İclal Yalçın Tutuş, adaylık dosyasını İl Başkanı Seyfettin Bilen’e teslim etti.
Eczacı İclal Yalçın Tutuş yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun devam ettirdiği ‘2023 Hedefi’ için ilimize ve ülkemize hizmette, kadınların en önde görev alması gerektiğini düşündüğüm için adayım. Partimiz her alanda olduğu gibi biz kadınların sesi, nefesi olmuştur. Bu nedenle sosyal ve siyasal alanda edindiğim bilgi ve tecrübelerimi Adıyamanlı kadınlarının sesi olarak mecliste ilime ve ülkeme hizmet etmek üzere kullanmak istiyorum” diye konuştu.
Parti binasında gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, “İclal Yalçın Tutuş’a çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun, yolu açık olsun” dedi.