28 Şubat Post Modern Darbesi’nin 18.yılında, yaşanan olayları hatırlatmak ve toplumun hafızasını diri tutmak amacıyla MAZLUMDER Kayseri Şubesi tarafından Hunat Kültür Merkezi’nde "28 Şubat’ta Neler oldu?" konferansı düzenlendi.
Moderatörlüğünü Hacı Yakışıklı’nın yaptığı konferansın konuşmacıları 28 Şubat mağdurlarından İbrahim Şahin ve MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş oldu. 28 Şubat’ta karakolda 20 gün boyunca tutulduklarını söyleyen Ahmet Taş, "O dönemde birçok insan, özellikle de kamu görevlileri inançlarından dolayı mağdur edildiler. Toplumsal çalışmalar yaptığımız vakıflar basıldı, didik didik aramalar yapıldı ve sanki büyük bir suç işliyormuşuz gibi muamelelere tabi tutulduk. O dönemin izleri bugün büyük oranda silinse de yaşananları millet olarak unutmamalıyız ki bir daha o günleri yaşamayalım." dedi.
Dönemin mağdurlarından İbrahim Şahin ise insanların darbe korkusuyla sindirildiğini ve ötelendiğini söyleyerek "O dönem yaşadıklarımız aslında birer imtihandı. O günler Müslümanların uyanışına da vesile oldu dersek yanılmış olmayız." diye konuştu.
Katılımcılar tarafından gelen soruların da cevaplandırıldığı konferans, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.