Didim Ziraat Odası’nın 2011-2014 arası 3. Dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir; Didim’de tarımın bilimsel gözlemlerle yapılmasını ve tarımsal çalışmaların verimli, katma değer yaratan, çevreye duyarlı sürdürülebilir üretim yapması düşüncesiyle bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Özellikle zeytin dikimi, zeytin ilaçlama, zeytin budama, kaliteli zeytin yağı elde etme, salamura zeytin yapımı şartları, örtü altı karpuz, çilek, domates, salatalık yetiştiriciliğinde, pamuk üretimi ile ilgili çiftçiye yönelik çalışmalar düzenlendiğini söyleyen Gökdemir; “Yapılan tüm çalışmalar yine 3. Dönemde kurduğumuz web sitemimizde halka duyuruldu.. Yurt içi ve yurt dışında Didim Ziraat Odası’nın yapmış olduğu tüm çalışmalar, haberler, notlar, bilgiler http://www.didimziraatodasi.org.tr web sitesinde kamuoyunun ve özellikle çiftçilerimizin bilgisine sunuldu. Bu çalışmalar Tarım İl Müdürlüğü, Üniversiteler, İzmir Zeytin Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi” dedi ve yapılan tüm hizmetlerde oda yönetim kurulu ve meclis üyelerinin büyük katkı ve fedakârlıklarının yanı sıra ferdi çalışmalarının da olduğunu, kendilerine müteşekkir olduğunu söyledi.
Başkan Gökdemir “Kuruluş Kanunumuzun oda organlarına verdiği imkânlar ölçüsünde çiftçilerimizi her türlü resmi kurum ve kuruluşlarda temsil ve ilzam edip haklarını savunmaya, onlara teknik bilgi ve beceri kazandırmaya inşallah bundan böyle de devam edeceğiz.
Bu vesileyle Başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm Didimli vatandaşlarımızın yeni yılını bir kez daha kutluyor, bol, bereketli kazançlar, afiyet ve sağlık diliyorum” dedi.