Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut ilçesinde 3 yıl içerisinde susuz ve yolsuz mahalle kalmayacağını söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut ilçesinde 41 bin metre tarımsal sulama borusu dağıtım törenine katıldı. Törene, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. sıra adayı Oktay Öztürk, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, kendilerinden önceki belediyelerin uzun yıllar içerisinde yapılamamış hatta cesaret bile edilememiş problemleri çözebilmek için kolları sıvayarak hizmete doyuracaklarını söyledi.
Kocamaz sözlerine şöyle devam etti: "Mutlu kardeşlerim sizlerin sadece nüfus cüzdanında mutlu yazmasın, gerçek hayatınız mutlu olsun. Önümüzdeki 3 yıllık süre içerisinde yolu ve içme suyu olmayan köy kalmayacak. Ürettiğiniz malların değerlendirilmesi, daha iyi para etmesi, sizlerin de emeğinizin karşılığını bulması düşüncesi ile Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığını oluşturduk. Bu Türkiye’de ilk defa Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur. Eksiklerimiz olabilir ama bu eksikliklerin bir kısmı yasalardan kaynaklanmaktadır. Yoksa biz yetkilerimizi Allah’ın izni ile sonuna kadar sizlerin lehine kullanmanın gayreti içerisinde olacağız”.
6360 sayılı Yeni Büyükşehir Yasasına değinen Kocamaz, "Yasanın 7. Madde’sindeki Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet hizmette bulunabilir hükmü gereğince Büyükşehir Belediyelerine yetki serbestliği verilmiştir. Birçok Büyükşehir Belediyesinin görev alanında tarımsal sulama amaçlı tesis yapımı bulunmamaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve sulama amaçlı tesisler yapılarak üreticilere destek verilmiştir. Üreticilere destek vermek gayesiyle tarımsal ve sulama şube müdürlüğü kurulmuştur. Yasalar çerçevesinde büyükşehir belediyesi olarak 68 sulama kooperatifi kurulması sağlanmıştır. Büyükşehir belediyemiz tarafından öncelikle, yarım kalmış sulama tesislerinin tamamlanması gayesi ile 69 mahallede sulama tesisi tamamlanacak şekilde 192 bin 504 metre sulama tesisi kuru alım ihalesine çıkarılmış olup, çoğunluğu imar edilmiş sulama kooperatiflerine teslime başlanmıştır” dedi.
Mut ilçesine 40 bin 360 metre sulama borusu alındığını ifade eden Kocamaz, "Mersin Büyükşehir tarafından alımı yapılan boruların kooperatifler tarafından döşenmesi halinde yarım kalmış tesisler tamamlanarak, hizmete tam olarak açılacak. 62 bin 826 dekar ilave tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Mut ilçesinde ise 17 mahalleye ait sulama tesisi tamamlanması amacıyla 40 bin 360 metre sulama borusu alındı. Bu sulama borusuyla 16 bin 680 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Önümüzdeki dönemde bütçe imkanları dahilinde üreticilere destek amaçlı sulama tesisi yapımı veya boru verme işleme devam edecektir. Mersin büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde Mut Şube Koordinasyon Müdürlüğü olarak en etkin bir şeklide 102 mahalle 52 mezra olmak üzere 154 birime en iyi şekilde hizmet vermek için hizmet sunulmaktadır. Bu hizmetlerin sunulabilmesi için Mut ilçesinde 195 personel ile birlikte Büyükşehir olarak halkımızın problemlerini çözme çabasını göstermektedir” ifadesini kullandı.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a desteklerinde dolayı teşekkür etti. Daha sonra Başkan Kocamaz muhtar ve vatandaşları platforma davet ederek, sulama borularının hayırlı olmasını diledi.