İzmir’in Torbalı ilçesinde, belediye tarafından atık piller, yağlar ve ambalajlarla ilgili olarak özel bir kampanya başlatıldı.
Torbalı Belediyesi, ilçede atık piller, yağlar ve ambalajlarla ilgili örnek bir kampanya başlattı. Çevre konusunda farklı projeler ortaya koymaya çalışan belediye ekipleri, mahalle mahalle, ev ev dolaşıp topladığı atıkları geri dönüşme kazandırıyor. Ayrıca belediyeden uzman ekipler, okullarda düzenlediği toplantılarla konu hakkında öğrencilere de bilgiler veriyor.
Öte yandan belediye ekipleri, kampanya kapsamında ilçenin bir çok noktasına da atıklar için özel kutular yerleştirdi. Kampanya yoğun ilgi görürken, toplanan atıklar ise Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (TAP)’ne teslim ediliyor.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, ilçede çoğunluğu büyük ölçekli 600’ün üzerinde endüstri şirketinin üretim yaptığını hatırlatarak, "Toprağı, çevreyi, suyu, yaşama dair bütün değerleri koruyarak, hem sanayide hem tarımsal üretimde örnek bir ilçe olmak istiyoruz. Biri diğeri için potansiyel tehlike olmamalı. Öte yandan Türkiye’nin en büyük çevrecilik projesi olan 22 kilometre uzunluğundaki Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi’nde çalışmalara başlandı. 285 hektarlık bir alanda 2 bin 850 dönümde muhteşem bir proje uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. sayın Veysel Eroğlu büyük bir heyecanla, ekibiyle onlarca iş makinesiyle burada çalışma başlattı. Sadece İzmir değil, bütün Ege için rüya gibi bir vadi yaşama kazandırılıyor" şeklinde konuştu.