Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Hadi sarışın cevap versene” eleştirilerine ne cevap vereceğini şaşırdı.
Gezi eylemleri esnasında Türk Hükümeti’nin müdahalesini ve tavrını sert bir şekilde eleştiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Harf’a, Melih Gökçek’in Baltimore kentinde çıkan çatışmalarda Türkiye’den daha sert müdahalede bulunan Amerikan güvenlik güçlerini eleştirirken “Hadi sarışın cevap ver“ şeklindeki sözlerine cevap verip vermeyeceği sorulduğunda değerlendirme yapmak yerine “O ifadelere cevap vererek onurlandırmak istemiyorum” şeklinde konuşması dikkat çekti.
Melih Gökçek, zenci bir gencin gözaltında öldürülmesinden sonra çıkan olayları Twitter’da değerlendirirken Marie Harf’ın fotoğrafının yer aldığı “Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now” ve “Sarışın kız biz de gezi olayları olurken hükümetin tavırları endişe vericiydi. Sizde olunca sokağa çıkma yasağı normal” paylaşımını yapmıştı.