Orduspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Orduspor için gövdesini ortaya attığını, çok geç olmadan da tüm kurumların Orduspor için elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.
Teknik direktör Ziya Doğan haftalık değerlendirme için düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Durugöl Vali Kemal Yazcıoğlu Tesisleri’ndeki kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan başarılı çalıştırıcı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kulübün oyuncu yönünden sıkıntı çektiğini ve transfere hız vererek bu durumdan kurtulmaları gerektiğini belirten Doğan, Orduspor için tüm kurumların harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Giden oyuncular ve sakat oyuncuların fazla oluşunun tüm planları alt üst ettiğini ifade eden Doğan, taraftara da çağrı yaparak Alanya maçında statta olmalarını istedi.
"EN KÖTÜ BERABERLİKLE DÖNEBİLİRDİK"
Geçtiğimiz hafta oynanan Giresunspor ve hafta sonu oynanacak olan Alanyaspor maçı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ziya Doğan "Orduspor’un başına geldiğim günden beri oynadığımız ve en çok mücadele ettiğimiz karşılaşma Giresunspor karşılaşması. Hava şartları inanılmaz ağırdı. Takımın fiziksek kapasitesi de düşüktü ama iyi mücadele ettik. Sahada bizler de pozisyon yakaladık onlar da yakaladı, ancak rakibin pozisyonları tamamen şansa bağlıydı. En azından beraberlikle ayrılabilirdik ama olmadı. Oyuna sonradan soktuğum oyuncular takıma destek verir diye düşündüm ama olmadı. Önümüzde çok önemli bir Alanyaspor mücadelesi var. Bu takımın çok önemli 6 tane oyuncusu takımdan gitmiş durumda. Bununla birlikte 5 oyuncumuz da sakat. Buna bağlı olarak taktik çalışması yapmakta zorlanıyoruz. Altyapıdan güvenilen oyuncularla antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bu zor şartlarda ligin bitmesini bekliyoruz" dedi.
"SIKINTILARI EN ÇOK YAŞAYAN BENİM"
Orduspor camiasında yaşanan gelişmelerde en çok sıkıntıyı kendisinin çektiğini vurgulayan Doğan, "Sıkıntıyı en fazla yaşayan benim, futbolcu sakatsa çokta önemli değil, çünkü futbolcu bunu futbolcuyken anlamayabilir, bu yüzden sıkıntıları en çok yaşayan benim. Zor günler geçiriyoruz ama buna rağmen oyuncularımın çıkıp mücadele edeceklerini kimsenin şüphesi olmasın. Bu maçta herkesten çok 3 puanı ben istiyorum. Sahada olacak oyuncularımız, yönetimimiz ve taraftarımız bu 3 puanı istiyoruz. Bundan dolayı taraftarlarımıza sesleniyorum, bir güç olarak stadyumun tıklım tıklım olmasını istiyoruz" diye konuştu.
"TRANSFERDE PAZARTESİ DÜĞMEYE BASIYORUZ"
Devre arasının yaklaşmasıyla transfer çalışmaları konusunda Başkan Nedim Türkmen’le görüştüğünü ve transfer için en kısa zamanda çalışmalara başlanması gerektiğini aktaran Doğan, şöyle konuştu:
"Başkanımızla 1 saate yakın telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Geç kaldığımızı ve bir an önce hamle yapmamız gerektiğini söyledim. İstediğimiz transferleri yaparsak da ikinci yarıya bomba bir giriş yaparak Ordu şehrine ve kulüp tarihine yakışır bir mücadele sergileriz dedim. Bu bağlamda transfer konusunda hiçbir adım atmadık, başkanım da buna karşılık olarak Pazartesi düğmeye basacaklarını söyledi. Ben devre arasında oyunculara izin vermeyi düşünmüyordum ancak onların psikolojik olarak yorulduklarını düşünüyorum. Bu yüzden 6 günlük bir izin vereceğiz. Bu süreçte ailelerini görecekler ve kendilerini yenileyecekler. Bu izinden sonra Antalya kampına başlayacağız. Bundan sonra mücadeleye girerken profesyonel sorumluluk sahibi oyuncularla gireceğim. İleride yaptığı amatörce davranışlarla takımı zor duruma düşürmeyecek oyuncularla devam edeceğiz. Ben içeride bir tane bile çürük elma tutmak istemiyorum. O bir çürük elma bir kasa elmayı berbat ediyor."