Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, yaz Kur’an kurslarının önemine dikkat çekerek, “Çocuklarınız ev ve arsadan önemlidir. Çocuklarınızın eğitimini de takip edin. Çünkü kötü alışkanlıklar konusunda gençleri bekleyen birçok tehlike var” dedi.
Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, yaz Kur’an kursları kayıtlarının 15-29 Haziran tarihlerinde olacağını ve 8 hafta süreceğini belirterek, gençleri ve çocukları davet etti. Yaz kurslarının önemine dikkat çeken Müftü Vedat Başsan, “Çocukların hepsini imam hatibe göndermeniz mümkün değil. Çocuklarımız dini bilgilerini; abdest almayı, gusül etmeyi, namaz kılmayı, bazı adap kurallarını bu kurslarda alıyor. Velilerimizin yaz kursları konusunda daha hassas davranmalarını hatta çocuklarının başarı durumlarını hem eğitim-öğretim yılında hem de yaz Kur’an kurslarında hocaları ile görüşerek takip etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir ev ya da arsa alındığında görmeye gidiliyor. Çocuklarınız ev ve arsadan önemlidir. Çocuklarınızın eğitimini de takip edin. Çünkü kötü alışkanlıklar konusunda gençleri bekleyen birçok tehlike var. Çocuklarımızın hayatları belki de bu kurslarda aldıkları eğitimle devam edecek. Bu yüzden camiyi sevdirebilirsek, başı dara düştüğünde camiye yöneldiğinde hayatının değişeceğini anlatabilirsek bizim için büyük bir kardır” diye konuştu.
“ÇOCUKLARINIZI ELİNDEN TUTUP TERAVİH NAMAZINA GÖTÜRÜN”
Yaz Kur’an kurslarının Ramazan-ı şerife denk geldiğini belirten Müftü Başsan, “Velilerin özellikle teravih namazlarında çocuklarını elinden tutup camiye götürmelerini arzu ediyoruz. Çocukların camide toplanması el birliği ile olur, sadece bir hoca bir şey yapamaz. Ama toplum böyle bir duyarlık gösterirse ilerisi daha umutvari olacaktır. Cemaatin de çocuklara ses çıkardı diye kızmaya hakkı yoktur. Çünkü çocukları dini hayattan uzaklaştırmış oluyorlar” açıklamasında bulundu.
“FINDIĞI KOPARIN, ÇOCUĞUNUZU KURSLARDAN KOPARMAYIN”
Bazı ailelerin fındık sezonunda çocuğundan yardım almaya ihtiyaç duyduğunu belirterek velilere seslenen Müftü Başsan, “Kurslarımız sabah erken saatte başlayıp öğlene kadar sürüyor. O saate kadar çocuklarınızdan istifade etmeyin. Çocuğunuzu değil, fındığınızı koparın. Çocuğunuzu dini eğitimden koparırsanız, ileride ‘sen anne-baba hakkını bilmiyor musun’ gibi bazı şikayetlere de başlarsınız. Çocuklarınızı göndermemek yerine, elinden tutup siz kurslara götürün” şeklinde konuştu.
Öte yandan, resmi rakamlara göre Ordu’da ilçeler arasında Ünye’nin 8 bin 500 sayısı ile en çok yaz Kur’an kursu öğrenci potansiyeline sahip olduğunu belirten Başsan, bu sayının giderek artmasını ve çocukların gerekli dini eğitimlerini almasını umduklarını sözlerine ekledi.