Geçtiğimiz hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi seçimleri sonucu başkan olan Rana Dal, Başkan Yardımcıları Nilcan Onatça Aygün ve İldeniz Özal ile Proje Sorumlusu Belgin Özçelik Adana Ticaret Borsası (ATB) yönetimini ziyaret etti.
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu olarak hedefledikleri projeler hakkında bilgi vermeye ve nezaket ziyaretin de bulunmak için ATB’ye geldiklerini belirten TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal, “Kadınların iş dünyasında aktif ve daha görünür olmalarını sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda sadece Adanalı kadın girişimcileri değil, önce bölgemizdeki girişimci kadınları da yanımıza almayı düşünüyoruz. Onaylanan Avrupa Birliği projemiz var. Sürekli yurtdışındaki projeleri yakından takip ediyoruz. Dışarıdan gelen hibeler nedir? Hangi alanlara veriliyor? O alanlarda çalışıyoruz. Yüzde elli paydaşı TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu olan “Türkiye Geleceğe Güvenle Bakıyor” projemiz var. Üniversite mezunlarının iş bulacakları süreye kadar yaşadıkları sıkıntıları ele alan toplantı ve paneller yapmak istiyoruz. Bu proje 17 ili kapsıyor. Bu projenin bedeli 42 bin Euro. Bunun 33 bin Euro’sunu AB destekliyor. Biz bütün projelerimizde odaların, derneklerin daha doğrusu Türkiye’nin bütçesini sarsmadan dışarıdan nasıl ödenek alırız onun peşindeyiz. Portakal Çiçeği Festivalinde yer alacağız. Narenciye ve narenciye ürünleri standı açmak istiyoruz. Gizli saklı kalmış farklı ürün alternatiflerini bulmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Rana Dal, Bölgenin ekonomik kalkınmasına, turizmde cazibe merkezi olacak Ekopark gibi Çukurovapark yapma düşünceleri olduğunu, burada narenciyenin yanı sıra pamuk ürünleri, yer fıstığı, şalgam gibi her türlü ürünü barındıracak bir projeleri olduğunu da sözlerine ekledi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Rende Şendağ, Sabahattin Yumuşak, Hamit Tezcan ve Genel Sekreter Mustafa Hızlı’nında hazır bulunduğu ziyarette Genç girişimcilerin içerisinde kadınların önde olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Takdire şayan bulduğum tarafınız biz hibeleri alıp “bu parayı ne yapalım?” demiyorsunuz. Önce projenizi hazırlayıp, aldığınız parayı buna harcıyorsunuz. Geçen gün genç girişimciler buradaydı onlara da söyledim. Siz genç girişimci kadın erkek fark etmez hızınızı katlayarak geliyorsunuz. Bizlerinde motivasyonunu yükseltiyorsunuz. Başarılı iki yıl geçireceğinizden kuşkumuz yoktur. Hepinizi tebrik ediyoruz” dedi.