Vali Dr. Ahmet Altıparmak ilçelerindeki seçim güvenliği toplantılarını sürdürüyor.
Beraberinde İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu ve Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile birlikte Pazaryolu,İspir ve Aşkale’de seçim güvenliği toplantılarına başkanlık eden Vali Altıparmak, daha sonra ilçelerde incelemelerde bulundu.Vali Altıparmak ve beraberindekileri ilçelere gelişlerinde İlçe Kaymakamları, Belediye başkanları ve ilçe kurum müdürleri karşıladı.
Pazaryolu ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Altıparmak Hasan Basri Demirbağ Çok Programlı Anadolu Lisesine geçerek Naht ve bağlama kursunu ziyaret etti. Naht Kursunda öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları inceleyen Vali Altıparmak,bağlama kursu öğrencilerinin hazırlamış olduğu mini konseri dinledi.Yeni yapılan Z Tipi kütüphane ve öğrencilerin daha iyi öğrenmeleri için özel hazırlanmış İngilizce sınıfını da gezen Vali Altıparmak ,ilçede yapılan Çin tipi serayı da gezerek bilgi aldı.
Vali Altıparmak İlçedeki incelemelerinin ardından İspir Kaymakamı Ayhan Terzi ve beraberindeki heyetle birlikle, 2015 yılı Nisan ayında şantiye kurulma çalışmalarına başlanan Kırık Tünelinde İncelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Proje bedeli 433 Milyon TL olan Kırık Tüneli projesi sayesinde ,Erzurum İspir yolu 33 km kısalmış olacak. Ayrıca bu projeyle ; yapım çalışmaları devam eden Ovit Dağı Tünelli Geçişi ile Zigana ve Cankurtaran Tünelli Geçiş Projeleri ile daha da önem kazanan Kuzey- Güney aksındaki bu güzergâhta, daha kısa ve güvenli hizmet verilmesi amaçlanıyor.Vali Altıparmak tünel inşaatında çalışanlarla sohbet ederek" Bu dağlara bu tünellerin açılacağını hayal bile edemiyorduk. Zenginleşmek, kalkınmak böyle bir şey, Ülkemizin zenginleşmesi, yöneticilerin mahareti bizi bu noktaya getirdi" dedi.