Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği İstiklal Marşı’nın kabulüne özel tiyatro oyunu “Küfe”, Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro salonunda sahnelendi.
Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile İstiklal Marşı’nın tarihinin anlatıldığı tiyatro oyunu, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Yönetmen Tayfun Şengöz’ün Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden yola çıkarak yazdığı Küfe isimli tiyatro oyunu, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi. Oyunda Mehmet Akif Ersoy’un hayatı slayt gösterileri eşliğinde anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından oyun arasında yöresel motiflerle süslenen Zeybek ve Teke gösterisi gerçekleştirildi.
Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, İstiklal Marşı’nın kabulüne özel olarak sahnelenen oyunda önemli mesajlar verildiğini belirterek, kültür ve sanat etkinliklerinin devam edeceğini söyledi. Küfe adlı tiyatro oyununu, Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren de izledi.