Küre İlçe Devlet Hastanesi tarafından Samsun’da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Kamil Furtun’a saldırı sonucu öldürülmesi nedeniyle ’’Sağlık’ta şiddete hayır" temalı yürüyüş düzenlendi.
Küre Devlet Hastanesi önündden başlayan yürüyüş Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen basın açıklaması ile sona erdi. Küre Kaymakamı Şahin Kazancı konu ile ilgili yaptığı kısa açıklamasında, ’’Bundan bir kaç gün önce sağlık çalışanımız şehit edildi. Aslında bu hadise sadece bir sağlık çalışanının başına gelen bir hadise değil. Bütün vazifesi insanların canına ve onların sağlığına hizmet etmek olan bütün sağlık prsonelimizin başına gelebilmekte v gelmekte olan bir hadiseye karşı tepki koymak için bir aradayız. Bugün bu şiddet olayı sağlık sektörüyle alakalı olabilir, yarın ise başka bir sektör ile ilgili olabilir. Maalesef; vatandaşımıza hizmet etmek için bir araya gelen teşkilatımızın üyeleri yer yer şiddet olayları ile karşı karşıya kalıyor. Bugün hepimiz aslında sağlık personeliyiz,hepimiz kamu görevlisiyiz. Farklı kamu görevinde de çok yakın zamanda şehit edilen savcımız var,artık bu tür şiddet olaylarının bir yerde durması lazım" dedi.
Küre Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Kayhan Özdemir konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, "Güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplumun temelinde ulaşabilmesi adına hekiminden ebe ve hemşiresine, eczacısından teknisyenine ve memuruna yaklaşık 700 bin kişilik çalışanıyla sizlerin sağlığı için emek veren büyük bir ailenin mensubuyuz. Bildiğiniz gibi 3 gün önce değerli meslektaşımız Op.Dr. Kamil Furtun görevi başında bir hasta yakınınca vahsice katledildi. Hasta yakınına medya mensubu tarafından sorulduğunda ’’Canım sıkıldı arada böyle şeyler yaparım ’’ cevabını vermiştir. Maalesef sağlık sektörü olarak bu kadar vahim bir durumdayız ’’ diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde de Küre Devlet Hastenesi’nde böyle bir durumun meydana geldiğini vurgulayan Özdemir, bu tür şiddet olayların son bulması için bakanlığın talimatları doğrultusunda böyle bir yürüyüşü tertip ettiklerini dile getirdi. Özdemir sözlerini şöyle tamamladı:
"Umarım hem vatandaşlarımız, hem sağlık çalışanları için daha güzel olur, şiddete, sözlü, fiziksel, hakarete karşı el ele birlikte hareket etmeyi umut ediyorum.’’
"Sağlıkta Şiddete Hayır’ temalı yürüyüşe, Küre Kaymakamı Şahin Kazancı, Cumhuriyet Savcısı Burç Berkan Alp, Hakim Ata Serdar Dumlupınar, İlçe Jandarma Komutanı Şeref Ay, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı,İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yavuz, Hastane Müdürü Ahmet Döver, daire amirleri, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.