Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, 7 Haziran’da yapılan genel seçim sonucu değerlendirdi.
Başkan Çekici, “Yoğun ve tempolu geçen bir seçim sürecinin sonunda halkımız 7 Haziran’da demokratik hakkını kullanarak, özgür iradesi ile kendisini yönetecek olan parlamentoyu seçmiştir. Seçimlere katılımın yüksek olması, halkımızın iradesini sandığa yansıtma ve geleceğini inşa etme konusundaki kararlılığın bir göstergesidir diye düşünüyorum. Ortaya çıkan bu tablonun ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, açıklamasına şöyle devam etti:
“Seçim sonuçlarına göre halkımız hiçbir siyasi partiye tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermemiş, seçilmiş olan tüm parti yöneticilerine demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket ederek ülkemizin ali menfaatleri etrafında bir araya gelmeleri ve ortak akıl ile hareket ederek var olan istikrar ve büyümenin bozulmadan, duraksamadan devamı yönünde açık bir irade ortaya koymuştur. Bu mesajın tüm siyasi partiler tarafından sorumluluk bilinci ile anlaşılmış olduğuna ve bu yönde gereğinin yapılacağına inanıyorum.
Ortaya çıkan bu süreçte TÜMSİAD olarak STK’ların öneminin daha da arttığına, ülkemiz kazanımlarının devamı yönünde STK’lara daha fazla görev düştüğüne inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve milletimizin ali menfaatleri yönünde yapıcı, bütünleştirici ve her kesimi kucaklayıcı misyonumuza paralel gayret ve çabalarımızın artarak devam edeceğini buradan ilan etmek istiyorum. TÜMSİAD ve yurtiçi ve yurtdışı çözüm ortakları olarak, tamamen sorumluluk ve ali görev bilinci içinde ülkemize ve milletimize hizmete aynı kararlılık ve aynı hassasiyetle devam edeceğiz.
Geldiğimiz noktada ülke olarak bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızın, sahip olduğumuz ekonomik istikrar ve büyümenin bundan sonra da aynı şekilde devamı yönünde tüm partilerimizin ülkemizi yönetecek dirayetli bir hükümet kurulması için sorumluluk almaları tüm kamuoyunun beklentisidir.
Son söz olarak, 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”