Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yürütülmekte olan ‘Altın Köprüler’ projesi kapsamında, öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi. Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, sınavlarda başarı elde eden 3 öğrenciye hediye verdi.
Bir restoranda verilen kahvaltıya, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları, Altın Köprüler Projesi’nden faydalanan çocukları ile aileleri katıldı. Kahvaltının ardından konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak hizmet etmek için burada olduklarını söyledi. Dr. Böğürcü, "Hizmet ettiğimiz kitlenin çocuklarıyla zaman zaman karşı karşıya geliyoruz. Çocuklarla karşı karşıya gelmemek ve bu çocukları da aynı bizler gibi daha iyi noktalara taşıyabilmek için onlara destek eli uzatıyoruz. Bu onların eğitimi ile ilgilidir. 6 ders grubunda bizim mesleğimiz içerisinde bulunan öğretmen kökenli veya öğretmen okulu mezunları üniversite mezunu arkadaşlarımızın kanalı ile yetenekli öğrencilere ders veriyoruz. Bu öğrencilerimiz okullarında mutlaka başarılı oluyorlar. Çünkü takibini yapıyoruz başarılı olmayan öğrencimiz yoktur. İşte bu çocuklarımız bizimde verdiğimiz katkılarla daha iyi noktalara geleceklerdir. Topluma faydalı olacaklardır. Eğitimli insan katma değer itibariyle topluma daha iyi katkı sağlamaktadır. Kız veya erkek öğrenci olsun aynı şekildir" dedi.
"TAŞ VE MOLOTOF ATAN LASTİK YAKAN ÇOCUKLARA EL UZATMAK İSTİYORUZ"
Bu kapsamda Valilik olarak da sokakta karşılaştıkları çocukların taş ve molotof atması veya lastik yakan öğrencilere de el uzatmak istediklerini ifade eden Dr. Böğürcü, "Çocuklarımızın aileleriyle temas halindeyiz. Çocuk Şube Müdürlüğü kanalı ile ailelerin Anayasa hükümlülüğü oldukları konuları hatırlatıyoruz. Aileleriyle birlikte çocuklara ‘Altın Köprüler’ projesi kapsamında burada öğrencilere yaptığımız gibi onlara da yapacağız. Bu ülkemiz ve Diyarbakır’ımız için bir milat olacaktır" diye konuştu.
Program, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü’nün, proje kapsamında sınavlarda başarı elde eden Gamze salman, İlayda İçineri ve Mehmet Ramazanoğlu’na hediye verip fotoğraf çekmesiyle sona erdi.