GİRESUN (AA) - Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) finalinde TÜYAP Büyükçekmece'yi yenerek şampiyon olan Yeşilgiresun Belediyespor'un elde ettiği kupa, kentte görkemli şekilde karşılandı.

Giresun Belediyesi ve Yeşilgiresun Belediyespor Başkanı Kerim Aksu tarafından kente getirilen kupa, Atatürk meydanında Giresunlulara sergilendi.

Başkan Kerim Aksu, yaptığı açıklamada, Yeşilgiresun Belediyespor'un ligde şampiyon olmasından ve Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aksu, yeşil beyazlı ekibin gelecek sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde de başarılı sonuçlara imza atacağına inandığını vurgulayarak, "Bu ligde 16 takım var. Birçoğu İstanbul takımı. Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş, Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ve Galatasaray Liv Hospital gibi güçlü takımlar bu ligde. Bu takımlar şehrimize gelecek. Onları da burada ağırlayacağız" dedi.

Şampiyonluğun gelmesinde katkı sağlayanlara teşekkür eden Aksu, "Bizim gücümüz sevgiden geliyor. Biz Giresun'u, sizleri seviyoruz. Sevginin önüne kimse geçemez" ifadelerini kullandı.