Mersin’in Silifke ilçesinde, Göksu Vakfı Başkanı Emekli Kıdemli Albay Yüksel Bütün, 20 yıldır kağıt ve plastik atıklarını toplayarak hem doğayı koruyor, hem de elde ettiği gelirle üniversite öğrencilerine burs imkanı sunuyor.
Emekli olduktan sonra yaklaşık 20 yıldır Göksu Vakfı’ndan ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek burs imkanı sağladığını ifade eden Yüksel Bütün, “Türkiye’nin her yerini gezdim. Silifke’nin eğitim alanında büyük çaba sarf ettiğini gördüm. Ben de eğitim gönüllüsü olarak ne yapabilirim diyerek öğrencilere katkı sağlamak adına atık kağıt ve plastikleri toplamaya başladım. Buradan elde ettiğimiz geliri de yine vakıf üzerinden öğrencilerimize burs olarak veriyorum” dedi.
Göksu Vakfı olarak Silifke’den 700’e yakın öğrenciye 75 TL ile 100 TL arasında burs imkanı sunduklarını belirten Bütün, “Hem gönüllü hayırsever hemşehrilerimizin desteği, hem de atıklardan elde edilen gelirleri düzenli olarak öğrencilerimizin hesabına burs olarak yatırıyoruz. Ayrıca yazdığım 12 ayrı kitabım Silifke Halk Kırtasiye’de satılıyor ve oradan gelen geliri de öğrencilere aktarıyorum” dedi.
Öğrencilere destek verebilmek adına elinden gelen her çalışmayı yaptığını belirten Bütün, “Bizlere sürekli öğrenciler burs için başvuru yapıyor. Bizler ancak müracaatın 10 tanede birini değerlendirebiliyoruz. Büyük başvuruları değerlendirebilmemiz için hayırsever vatandaşların desteğini bekliyoruz. Zaten okuma oranı yüksek olan Silifke’de bir çocuğun da okumasına bizler ve hayırseverlerimiz sebep oluyorsa ne mutlu bize” diye konuştu.
"Her iş adamı birkaç öğrenciyi okutabilir" diyen Bütün, şöyle devam etti:
“Üniversitede tıp okuyan 3 öğrencimiz vardı. Bunlara burs sağlayamamıştık. Bunu iş hanındaki komşularımızla paylaştım. İş hanı komşularımızın da desteğiyle o öğrencilere de burs vermeye başladık. Silifke’de, Mersin’de ve Türkiye’nin her yerinde içerisinde 10’larca ofis bulunan hanlar ve iş merkezleri var. Herkes kendi arasında ayda 10’ar lira toplasa okuma sorunu çeken çocuğumuz kalmaz. Bu gönüllülük işini biz Göksu Vakfı’nda başlattık. Umarım herkese örnek olur. Fakir, üniversite hayatında desteğe ihtiyacı olan öğrencilerimize yardım eli uzatmak isteyen yardımseverlerin desteklerini bekliyoruz.”