Hakkari’de "Vergi Haftası" dolayısıyla düzenlenen satranç ve masa tenisi turnuvaları sona ererken, dereceye giren sporcular ödüllendirildi.
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Hakkari Defterdarlığınca organize edilen satranç ve masa tenisi turnuvaları yaklaşık bir hafta devam etti. Turnuvalara il merkezinden toplam 80 sporcu ile katılım sağlanırken, gençlik merkezinde gerçekleşen final müsabakaları renkli görüntülere sahne oldu. Burada dereceye giren sporculara ödülleri Başsavcısı Ercan Türkol, Defterdar Vekili İbrahim Ceylan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Vergi Dairesi Müdürü Ferhat Yavuzer, Vergi Dairesi Gelir Müdürü Mustafa İslam ve Vergi Dairesi Muhasebe Müdürü Ömer Can tarafından verildi. Vergi hastası dolayısıyla düzenlenen turnuva ödül töreninde konuşan Vergi Dairesi İl Müdürü Ferhat Yavuzer, verginin tabana yayılması ve öğrencilere vergi bilincinin aşılanması, öğrencilerin küçük yaşta vergi bilinci edinmeleri anlamında yapılan yarışmaların önemli olduğunu belirterek, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Hakkari Defterdarlığı ve Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından il merkezi ve ilçelerde ki ortaokullarda satranç ve masa tenisi yarışmaları düzenlendiğini söyleyen Yavuzer, müsabakalarda birinci olan sporculara elektronik tablet, ikincilere ve üçüncülere MP3 player verildiğini söyledi. Tören Vergi Dairesinin misafirlere ikramıyla son buldu.
Müsabakalarda masa tenisinde Serkan Acar birinci olurken, ikinciliği Emirhan Mühürdaroğlu, üçüncülüğü ise Botan Mühürdaroğlu alırken, Satrançta da Efe Doruk Türkol birinci Ruhat Seven ikinci, Abdulbasid Yanıç’ın ise üçüncü olduğu belirtildi.