Osmancık Belediyesi Başkanı Hamza Karataş, Ak Parti Kadın Kolları üyeleriyle hafta sonu kahvaltıda bir araya geldi.
Kadın kolları üyeleri ile kadınlara yönelik faaliyetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunan Karataş, kendisine iletilen talepleri not aldı.
İlçeye yapılan yatırımlar ve projelerle ilgili de kadın kolları üyelerine bilgi veren Başkan Karataş, “Şehrimizin en büyük meselesi içme suyu konusuydu. İlçemizin suyu çocukluğumuzda da içilmiyordu bugün halen içilemiyor. Vatandaşlarımız şebeke suyunu sadece kullanma suyu olarak tüketiyor. İçme suyunu hazır su kullanmak zorunda kalıyor. İçme Suyu Barajının ihalesi 11 Şubat’ta gerçekleştirildi. İnşallah içme suyu barajı ve arıtma tesisinin tamamlanması ile içilebilir suyu evlerimize kadar ulaştıracağız. Ayrıca ilçemizde sel baskınlarına karşı hazırladığımız sel kanalı projesinde de çalışmalar başladı. Kentsel Dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Osmancık Kalesinin restorasyonu devam ediyor. Hedef olarak belirlediğimiz projelerin 2014 yılı içerisinde ihalesini tamamladık ve çalışmalar sürerken yeni projelerin hazırlığı içerisindeyiz” dedi.
Doğalgaz çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Karataş, doğalgaz hattının proje çalışmalarının tamamlanarak BOTAŞ’a teslim edildiğini ve ilçeye gelecek ana boru hattının ihalesinin hazırlandığını kaydetti.
Osmancık Belediyesi olarak kadınlara yönelik faaliyetlere önem verdiklerini belirten Başkan Karataş, “Dünya Kadınlar Gününde bilgilendirici bir etkinlik düzenledik. Aile İçi İletişim Konusunda Mutlu Düşün Mutlu Ol konulu bir konferansımız oldu. Ayrıca kadın girişimcilerimize teşvik olması amacıyla alanında başarı göstermiş üç kadın eğitimcimize plaket verdik. Kadınlara yönelik faaliyetlere önem veriyoruz ve bu tür etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.