Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Torku Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
Maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konya’ya kazanmak için geldiklerini fakat berabere kaldıklarını söyleyerek, “Oyuna iyi başladık. Beklemediğimiz bir gol yedik. Daha sonra toparlandık. Maçın büyük bölümde oyun üstünlüğünü ele aldık. İyi pozisyonlar bulduk. Sonuçta 1-1 berabere kaldık. Bazı sakat ve cezalı oyunculara rağmen sahadaki oyuncular elinden geleni yaptı. İyi bir performans ortaya koydular. Birkaç haftadır iyi oynuyoruz. Takımın oyunundan ve fiziki durumundan memnunum. Biraz şanssızlığımız var, bunu en kısa zamanda kırmak istiyoruz. Bu maç artık geride kaldı. Önümüzdeki hafta Galatasaray derbisi var. En iyi şekilde bu maça hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Son maçlarda gol yollarındaki yetersizlik hakkında sorulan soruya Kartal, “İyi mücadele ediyoruz. İyi oyun oynuyoruz ve iyi pozisyonlar buluyoruz. Ancak olmuyor. Olması için çaba sarf ediyoruz. Öndeki oyuncuların özgüvenlerini bulabilmeleri için gol atması lazım” diye konuştu.
Emre Belözoğlu’nun ikinci yarıda oyuna alınmasıyla ilgili olarak İsmail Kartal, “Emre’nin sakatlığı yüzde yüz geçmediği için oynatmadık. Maçtan önce kendisiyle konuştuğumuzda bize hazır olmadığını söyledi. Doktorumuz da aynı şeyi söylediği için maçın gidişatına göre hamle oyuncusu olarak düşündük” şeklinde konuştu.
“GALATASARAY ŞAMPİYON OLURSA ALKIŞLARIM”
Galatasaray’ın şampiyon olması durumunda kendisinin sarı-kırmızılı takımı alkışlayıp alkışlamayacağı yönünde sorulan soruya İsmail Kartal şu cevabı verdi:
“Hamza hoca benim meslektaşım. Başarılı olursa, Galatasaray takımı şampiyon olursa Hamza hocayı ve takımını alkışlarım. Sonuçta hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Hepimiz dostuz, arkadaşız. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bunlar büyük camialar.”
Haftaya oynanacak Galatasaray derbi maçıyla alakalı olarak ise İsmail Kartal, “4 puanlık fark 3 puanlık sistemde çok önemli değil. Önemli olan bizim kazanmamız. Biz ligin ilk yarısında da geriye düşmüştük ama ilk yarıyı lider bitirdik. Biz iyi oyun oynuyoruz. Sadece maç kazanamıyoruz. İnşallah bunu kıracağız” yorumuna bulundu.
TORKU KONYAPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, iki takım için de hayati derece önem taşıyan bir maç olduğunu belirterek, “Biz özellikle son 2 haftada mağlup olarak bitirdik. Fenerbahçe de buraya gelirken aynı duruma sahipti. Buradaki puan kaybıyla haftaya Galatasaray maçı öncesi sıkıntılı bir durum oluşacaktı. Onlar asla puan kaybını düşünmüyorlardı. Biz de kazanmayı çok istiyorduk, çünkü ateş çemberinin etrafında dolaşıyoruz. Fenerbahçe’nin avantajlarının yanı sıra bir takım zaafları da vardı. Bunları değerlendirmek istedik. Öne geçmeyi başardıktan sonra Fenerbahçe’yi kendi sahamızdan uzak tutmayı başarıp, belki biraz daha bu tip takımlar karşısında mutlaka kazanmak istiyorsanız bir gol yetmiyor. Biraz daha artırabilecek şeyleri aradık ancak elde edemedik. İkinci yarı baskının artacağını biliyorduk. Oyunu dinlendiremedik. Fenerbahçe bütün kalitesiyle üzerimize yüklendi ve sonuç olarak 1-1 berabere kaldık. Sonuçta iki takımda 2 puan kaybetmiş oldu” dedi.
“ŞİKE TEZAHÜRATLARINI KABUL ETMİYORUM”
Torku Konyaspor taraftarının şike tezahüratıyla ilgili sorusuna Kocaman, “Bunu kabul etmiyorum. Bu doğru bir davranış şekli değil. Ben yaklaşık 4 aydır Konya’dayım. Bu stadyumda da pek çok takımla maç oynadık. Çok belirgin başarılı ve başarısız sonuçlar aldık. Ancak skorlar ne olursa olsun burada görmediğim bir şey vardı. O da rakip takımla çok fazla ilgilenilmediğini gördüm. Bu her zaman seslendirmeye çalıştığımız, son derece doğru ve güzel bir davranış şekliydi. Ancak bugünkü durum doğru değil. Bunu söylemem gerekiyor. Bunların üstünü örterek konuşmanın anlamı yok. Bu nedenle doğru değil. Bizim ülkemizde insanların yaptığımız tek şey, en çok sevdiğimiz şeylerden bir tanesi, başkasının canını acıkmaktan çok zevk alıyoruz. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ben Fenerbahçe’nin başındayken de en çok bunları dile getiriyordum. Olumsuzlukta yarışmamalıyız. Bugün bizim taraftarımızın yaptığı gibi insanların canını acıtmayı çok seviyoruz. Bunun doğru olmadığını tekrardan beyan ediyorum” yanıtını verdi.
Eski öğrencileriyle görüştüğünde çok heyecanlandığını dile getiren Kocaman, “Fenerbahçe kadrosunun büyük bölümüyle çok uzun süre beraber oldum. Beraber olduğum zaman özellikle duyguların çok yoğun yaşandığı bir dönemdi. Çok dipleri de gördük. Avrupa’nın 4 takımı olma yolunu da gördük. Dolayısıyla çok şey paylaştım. Onları burada çok uzun zaman sonra gördüm. Önce çok mutlu oldum. Çok heyecanlandım. Çok şeyi paylaştığım insanlar” şeklinde konuştu.
Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını da değerlendiren Aykut Kocaman, “12 hafta 36 puanlık çok uzun bir maraton. Önümüzdeki hafta herhalde şampiyonluk değil ama şampiyonlar ligi temsilcilerinden bir tanesinin belki öne çıkabileceği maçlardan biri olarak gözüküyor. Fenerbahçe’ye başarılar diliyorum. Bunu demekten başka şansım yok” ifadelerini kullandı.