Tokat’ın Niksar ilçesinde müftülük tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi.
İlçe Kapalı Spor Salonu’nda yapılan programda Tokat GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer Acar “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferans verdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Niksar İlçe Müftüsü Ali Canbolat yaptığı açılış konuşmasında, “Bu programda bizler gücümüz yettiğince Hz. Peygamber’i anmaya anlamaya onun öğretmen olarak gönderilmesinin hayat desturlarını hayatımıza aktarmak öğrenmek yaşamak ve yaşatmak için bu programlar tertip edilmektedir. Eğer bizler her yıl kutlu doğum haftasında ele alınan konuları yaşamaya gayret etsek herhalde çok hoş bir hadise olur çok güzel bir dünya olurdu. Şu söz çok anlamlıdır ‘Dünya bize, biz birbirimize emanetiz’ bütün insanlar birbirine emanet. Başta can bedene, beden cana emanet. Bu senenin konusu olan Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı çok fazla unuttuğumuz çok fazla terk ettiğimiz, anne babanın çocuklarından uzak, çocukların anne babadan habersiz komşuların birbiriyle ilişkisi olmadan bir hayat tarzı haline dönen şu dünyada Peygamberimizi analım, anlayalım birlikte nasıl yaşlanır onu öğrenelim” dedi.
İlçe Müftüsü Canbolat konuşmasının ardından kutlu protokol üyeleri ve vatandaşlara gül takdim etti.
Daha sonra bir selamlama konuşması yapan Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem kutlu doğumun bütün insanlığın barışına huzuruna mutluluğuna vesile olması temennilerinde bulundu.
Programa konuşmacı olarak davet edilen Tokat GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cafer Acar “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konferansını sundu.
Kutlu Doğum Haftası programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu, İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.