Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm yurtta olduğu gibi Başkent’i de etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı 720 araç ve yaklaşık 2 bin 500 personelle karla mücadele ediyor.
Başkent’te gece başlayan kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı 652 araç ve 2 bin personelle yolları, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı da 420 personel ve 68 araçla kaldırımları temizliyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, çalışmaların 24 saat üç vardiya halinde yapıldığını ifade ederek, gece yoğunlaşan kar yağışı ve buzlanmaya karşı çalışmaların sabaha kadar devam ettiğini, gündüz vardiyasıyla birlikte de karla mücadele çalışmasının sürdüğünü söyledi. Kar küreme ve tuzlama çalışmaları ile Başkent’te ana arter, cadde ve bulvarlarda kapalı yol bulunmadığını belirten Üçpınar, Büyükşehir Belediyesi’nin mücavir alan sınırlarına katılan yeni ilçe ve mahalle statüsü kazanan köy yollarında da karla mücadele çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Ankara’da bin 500’e yakın köy bulunduğunu ve bu köylere ulaşımları sağlayan yollarda da karla mücadele çalışması yapıldığını ifade eden Üçpınar, “Köy yollarının yüzde 1’i hariç hepsi trafiğe açık. Açtığımız yollar rüzgar nedeniyle tekrar kapanabiliyor ve tekrar açıyoruz ve köy yollarının da açık kalması için gerekli müdahaleleri yapıyoruz” dedi.
Vatandaşların da duyarlı olmasını isteyen Üçpınar, aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri uyarısında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı da kalabalık bir ekip ve araç filosuyla Başkent’te yayaların güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlayabilmeleri için özellikle yaya yoğunluğu olan bölgelerde temizlik çalışmaları yapıyor. Kent temizlik ekipleri, ana bulvarlarda bulunan kaldırımlar, meydanlar, üstgeçitler, metro girişleri ve hastane acil servisleri önlerinde çalışmalarını yoğunlaştırırken, çalışmalarda elle mücadele ile birlikte modern kar temizleme araçlarından da yararlanıyor ve karla mücadele çalışmalarına destek veriyor.