Kosova’nın bağımsızlığını 7. yıl dönümü İzmir’de kutlandı. Etkinliğe katılan Kosova’nın 2. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Fatmir Sejdiu, “Türkiye’nin bağımsızlık sürecinde ve sonrasında çok büyük katkıları var” dedi.
Kosova’nın bağımsızlığının 7. yıl dönümü, İzmir Kosova Rumeli Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. İzmir Buca Yedigöller Rüya Vadisi’ndeki etkinliğe Kosova’nın 2. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Fatmir Sejdiu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kosova Büyükelçisi Avni Sipahihu ve AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in yanı sıra İzmir’de ikamet eden Kosovalı vatandaşlar katıldı. Kosova’nın 2. Cumhurbaşkanı Sejdiu, “Kosova’nın 7. bağımsızlık günü Kosovalılar için, Arnavut halkı için ve Türkiye’deki Arnavutlar için çok önemlidir. Ben de bağımsızlıktan önceki ve sonraki cumhurbaşkanı olduğumdan dolayı bu tarihi anlara şahit oldum. Bu bizim halkımız için çok önemli bir tarihtir. Türkiye de bizim çok önemli bir dostumuz, ülkemizi ilk tanıyan ülkelerden. Bağımsızlık sürecinde ve sonrasında da çok büyük katkıları var Türkiye’nin. Bunun için de Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarına ve halkına teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise, Kosova’nın Balkanlar’da çok önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, “Balkanlar çok önemli ama Kosova Balkanlar’ın kalbi denebilecek bir ülke. Kosova’da bizim tarihimiz yatıyor. Sultan Murat Hüdavendigar’ın türbesi oradadır. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un da ülkesidir Kosova. Bu bakımdan da Kosova bizim için ayrı bir anlam taşıyor” dedi.
Vali Toprak da, Kosova’nın bağımsızlık gününü kutlayarak, “Bu yolda katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.
Kosova’nın 7. bağımsızlık yıl dönümü anısına pastanın kesildiği gecede Bursa Zafer folklor ekibi de gösterileri ile etkinliğe renk kattı.