Didim Akbük’te balıkçılar 15 gündür kıyıda trolle avlanan tekne olduğu ihbarını izlemeye alıp sonunda denizlerdeki doğal hayatı katleden tekneyi yakaladı.
Didim Tarım ilçe Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipler ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan avlanma türü hakkında ihbarda bulunuldu. Konuyla ilgili Akbük Su Ürünleri kooperatifinden Özkan Şam gece şüphelendikleri bir tekneye tuttukları projektörle suçüstü yaptıklarını ve teknenin ağlarını keserek kaçmaya çalıştığını söyledi. Tespit edilen görüntülerle kaçan kişinin kimliğinin tespit edilmeye çalışıldığı ve konuyla ilgili hem kooperatif olarak hem de Sahil güvenlikle işbirliği yaptıklarını belirten Şam, durumu engellediklerini teknenin kestiği ağları kıyıya aldıkları söyledi
Akbük koyu içine 400 metre kadar yaklaşan teknenin denizlerdeki doğal hayatı katlettiği ve hakkında işlem başlatılmasını bekledikleri tekneyle ilgili gelişmeleri takip edeceklerini söyleyen Şam, bundan sonra da sorumluluk alanlarında bu tür avlanmanın önüne geçmek için tüm gayretlerini göstereceklerini belirtti.