Melikgazi Belediyesi tarafından 2013 yılı Kasım ayında çalışmalarına başlanılan Tacettinveli Mahallesi’ndeki Tarihi Kiçikapı Konağı restorasyonunun tamamlanmasının ardından kamuoyunu tanıtıldı.
Kültür yolu projesinin en önemli ayaklarından birisini oluşturan eserlerden olan Kiçikapı Konağı’nın Tanıtım Kokteyline Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra,Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu, mimarlar, meclis üyeleri,muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Tanıtım kokteylinde ilk konuşmayı yapan Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Eda Velibaşoğlu, "Melikgazi Belediyesi’nin bu anlamlı hizmeti ile Mimarlar Odasının bundan sonra tarihi bir yapıda tarihine yakışır bir hizmet vereceğini bundan dolayı da Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum" dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, “Bu anlamlı çalışmayı yaparken Mimarlar Odasının çok değerli yönetiminin bizlere bu binanın kendilerine tahsis edilmesi yönündeki taleplerini hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Çünkü şehrimize hizmet eden,gelişmesine ve büyümesine yön veren mimar dostlarımızı belediyemizle iş birliği halinde olmazsa olmazımız olarak gören bir anlayışın sahibiyiz. Melikgazi şehrimizin tarihi yapılarının ağırlıklı olduğu bir bölgede yer almakta ve şu anda 620 adet tescilli yapı bulunmaktadır. Biz bu yapıların hepsini önemsiyor ve hepsi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Melikgazi olarak alt yapı hizmetleri yada üst yapı hizmetleri ile ilgili gerçekten ciddi manada bir eksikliğimiz yok. Artık halkımız özellikle tarihi yapılar yeniden günümüze kazandırılması yönünde talepte bulunuyorlar.Bizde halkımızın bu taleplerini önemsiyor ve anlamlı çalışmalar yapmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’da yaptığı konuşmada, “Kiçikapı konağı tanıtım kokteylinde böylesine tarihi bir bina şehrimize hizmet sevdalısı siz değerli dostlarımızla birlikte bulunmaktan büyük memnuniyet duyduk. Kayseri yalnızca sanayi,ticari,sportif ve turizm faaliyetleri ile anılmamakta, daha önemlisi bölgenin tarihi ve kültürel varlıkları ile beraber bulunuyor olmasıdır.Bu önemli eseri yeniden ayağa kaldırarak,çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Mimarlar Odasına tahsis eden Başta Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç olmak üzere bundan böyle bu tarihi binada şehrimiz için çok güzel eserlere imza atacaklarına inandığım Mimarlar Odamıza teşekkür ediyor,hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu’na Melikgazi Belediye Meclisi’nin Kiçikapı Konağı’nın Mimar Odası’na tahsisi konusunda almış olduğu meclis kararını hediye ederken, Eda Velibaşoğlu’da Başkan Büyükkılıç’a çini işlemeli bir tablo hediye etti.
Daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkan Büyükkılıç ve Oda Başkanı Eda Velibaşoğlu birlikte konağı gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.Tanıtım kokteyli muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.