Orduspor Görme Engelliler Derneği, Beyaz Baston Dünya Engelliler Haftası çerçevesinde etkinlik düzenledi.
Ordu Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, İl Millieğitim Müdürü Nezat Türkkan, Orduspor Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz, engelli vatandaşalar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Orduspor Görme Engelliler Derneği Başkanı Vedat Yavuz, "Engelliler her zaman engelli olmak durumunda değildir. Allah tarafından gelen bu durum karşısında negatif değil pozitif düşünmeliyiz. Hayata bağlı kalmamalıyız kendimizi ailemizi ve çevremizdekileri sevmeliyiz. Beyaz Baston Dünya Engelliler Haftası tüm yurtta kutlanmakta bizde Orduspor Görme Engelliler Derneği olarak 6 yıldır gelenekselleştirdiğimiz bu organizasyonumuzu bugünde yapıyoruz. Biz bu programlarla engellilerinin neler yapabileceğini göstermek istedik. Biz engellilerin her alanda çaba göstererek başarılı olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Orduspor Görme Engelliler Derneği’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaların slayt şeklinde gösterimi ile devam eden programda öğrenciler şiirler okudu ve zeybek oynadı. Görme engelli vatandaşların verdiği konserin ardından, spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Programın son bölümünde ise Neşat Ertaş’ın türkülerinin seslendirilmesinin ardından program sona erdi.