Odunpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Ağaç Günü kutlamalarında kalıcı bir esere daha imza atıldı.
Yunus Emre’nin, “Bu dünya kimseye kalmaz” felsefesi temelinde gerçekleştirilen etkinliğin ilk konuğu olan Harmony gurubu tarafından 14 günde oluşturulan “Barış ve Kardeşlik Köprüsü”, Odunpazarı Kurşunlu Camii sokakta düzenlenen törenle kent halkının beğenisine sunuldu. Üzerine Yunus Emre’nin "Bu dünya kimseye kalmaz" sözünün yazıldığı köprünün açılışına, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Hormony Grubu sanatçıları, Odunpazarı Belediyesinin kardeş belediyesi Yozgat Çakırhöyük Belediye Başkanı Hasan Özdemir ve davetliler katıldı.
SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ
Açılış töreninde yaptığı konuşmada ,köprünün, ayladır birlikte düşünen, birlikte iş üretmeye çalışan dünyaca ünlü ahşap sanatçılarının Eskişehir’e özel bir çalışması olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Bu önemli eseri Eskişehir halkına armağan ediyoruz” dedi.
Köprünün uluslararası birlikteliğin ve uyumlu bir çalışmanın eseri olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, “Barış ve kardeşlik köprüsünü sonsuza kadar ayakta tutmak için gayret göstereceğiz. Odunpazarı’ndan tüm dünyaya bir gönül köprüsü kurduk. Bu anlamda gelecek yıllarda da tüm değerli ahşap sanatçılarımızı Odunpazarı’na bekliyoruz” ifadelerini kulandı.