Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın ve şoförünün silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili, "Bu, cinayetin ötesinde bir kelimeyle ifade edilemez. Başkanımızın ailesini dönmesi için Bursa halkından dua bekliyoruz" dedi.
Durumu ciddiyetini koruyan Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ve şoförüne Allah’tan acil şifalar dileyen Müezzinoğlu, "Allah ailesine sabır versin. Başkanımızı yoğun bakımdan ameliyata alınırken görebildim. Hekim arkadaşlarla görüştüm, şu anda kendisi ameliyata alındı. Şöförü de, kendisi de ameliyatta. Sol gözden giren kurşun kafasının sol tarafına isabet ediyor. Beyinde bir hasar var, ancak diğer vital bulguları şu anda sağlıklı. Tansiyon ve nabız gibi hayati bulgularında ümit görüyoruz. Başarılı bir müdahale sonrasında esas tıbbi bulguları hekimlerimiz açıklayacak. Bunun için ameliyat sonrasını beklemek durumundayız. Şöför kardeşimizin de batında yaralanma var, onun durumu daha iyi durumda" dedi.
"BAŞBAKANIMIZA BİLGİ VERDİM"
Saldırı hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da bilgi verdiğini kaydeden Müezzinoğlu, "Sayın başbakanımıza da bilgi verdim, o da ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatını verdi. Başkanımızın ailesiyle görüştüm. Onlar da şu anda dua ediyorlar. Başkanımızın sevenleri ve Bursa halkından dua istiyoruz. Hastanede tıbbi anlamda iyi bir ekip var. Her türlü tıbbı müdahaleyi yapacaklar. Tabii ki başka bir müdahale gerekirse biz de bakanlık olarak her türlü tedbiri alacağız. Gerek ekiplerin buraya gelmesi, gerekse hastamızın transfer hazırlıklarında bu hazırlıkları da yapıyoruz. İnşallah en kısa zamanda ailesine dönecektir. Temennimiz budur. Bir an önce işinin başına dönmesini bekliyoruz. Bu bir cinayettir. Bir zabıtanın makam için başkanına silah çekmesi cinayetin ötesinde bir kelimeyle ifade edilemez. Şu anda hayati tehlikesi bulunuyor. Netice de sol gözünden giren ve beyinde tahribat yapan kurşun yarası. Dolayısıyla bunun ilk saatleri hayati tehlike içerir. Müdahale sonrası hangi düzeyde tahribat olduğunu operasyondan sonra hekim arkadaşlarımız değerlendirecek. Ameliyattan sonra nelerin sağlıklı olduğunu açıklayacaklar. Saldırganın kimliği belli, olay yerinde kaçtı ve emniyet güçleri arıyor" diye konuştu.