Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Eskişehir Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına ve güvenlik görevlisine yapılan saldırıya tepki gösterdi.
Hastanenin acil servisinde solunumu durmuş olan bir hastaya müdahale eden sağlık çalışanlarına ve hastane güvenlik görevlisine hasta yakınları tarafından şiddet uygulandığını vurgulayan Kararman, hekim ve sağlık memuru kişilerin darp nedeniyle istirahat raporu aldıklarını söyledi. Darp edilen güvenlik görevlisi personelin halen hastanenin beyin cerrahi yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı verdiğini belirten Kararman, “Sağlık sisteminde sadece hasta memnuniyeti üzerinden değerlendirme yapan Bakanlık, çalışan memnuniyetini dikkate almadıkları gibi çalışanların can güvenliğini sağlayacak güvenli bir çalışma ortamı da temin edemez duruma düştüler” dedi.
Bu kişinin hastaneye silahla nasıl girebildiğini soran Kararman şunları söyledi:
“Niçin bu tiplere karşı herhangi bir önlem alınmamıştır? Ne yazık ki bu soruların cevabı sorun çözme yerine göstermelik ve günü kurtarma hamleleri ile tüm sorunların geçiştirilmesidir. Göstermelik güvenlik tedbirleri ile adliyede savcı ve hakimini, hastanelerde sağlık çalışanlarını, okulda öğretmenini korumaktan aciz kalınan bir durumla karşı karşıyayız.”