Van’ın Başkale ilçesinde binasının çürük raporu olduğu iddia edilen Başkale Devlet Hastanesi bir haftada 5 bine yakın hastaya bakıldığı belirtildi.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Başkale Devlet Hastanesi 5 günde 5 bin hastaya baktı. Van’ın en uzak ilçesi olan Başkale’deki devlet hastanesinde çoğu branşta doktor eksiği olmasına rağmen ilçeye bağlı merkez ve mahallelerden gelen yaklaşık 5 bin hastaya bakıldığı belirtildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr.Dr.Özcan Öktem yaptığı açıklamada, sadece Başkale’de değil çoğu ilçelerde doktor eksiklerinin olduğunu, fakat en öncelikli hedeflerinin ise Başkale Devlet Hastanesi’nde eksik branşlardaki doktorların göreve başlamasını sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkale Devlet Hastanesi binasının depremden sonra zarar gördüğü ve çürük raporu olduğu iddialarını da cevaplayan Öktem, “Bizler herhangi bir şey görmedik. Ancak ilçeye yeni bir hastane binası yapılacağını, fakat ilçeye yapılması beklenen hastanenin 2015 yılı yatırımlarında olmadığı görülüyor. Hastanemizde yeni atamalar yapıldı. Eksik personelle çok fazla iş yapıyoruz. Hizmet olarak inşallah yüzde yüzlere çıkarız. Bunları çalışmaktan anlatmaya fırsatımız bile olmuyor. Bir aksaklık varsa her zaman müdahale etmeye hazırız. Onların olmamasını da arzuluyoruz ve bunları çözmek de bizim görevimiz” dedi
Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Dane ise, “Çoğu branşta doktor eksiklerimiz var. Bunlardan en önemlisi nöroloji, anestezi ve göz doktorlarımız. Onlar da olsa sıkıntılar bir nebze giderilir. Bir hafta içinde 5 bine yakın hastaya eksik personele rağmen hizmet veriyoruz” dedi.