Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan araştırmaya göre, İtalyanlar ve Yunanlıların trafik kurallarına uymayarak agresif bir şekilde araç kullandıkları tespit edildi.
Fransız araştırma şirketi Ipsos tarafından yapılan araştırma, Avrupa ülkelerinde trafik kurallarına ne derece uyulduğunu gözler önüne serdi. Araştırmada trafik kurallarına uymayarak, en tehlikeli araç kullananların İtalyanlar ve Yunanlar olduğu kaydedilirken, en güvenli ve sakin araç kullananların ise İsveçliler olduğu belirtildi. Araştırma sonuçlarına göre trafik kurallarına uyan ülkeler listesinde İsveç’i Almanya, Hollanda ve İngiltere’nin izlediği kaydedildi. 10 ülkede 10 kişinin katıldığı araştırmada yüzde 31’lik bir oranla İtalyanların araç kullarınken trafik kurallarına uymadıklarını ve diğer sürücülerle tartıştıkları belirtildi. Araştırmaya katılan İtalyanların yüzde 58’si sorumsuz bir şekilde araç kullandıklarını itiraf ettikleri bildirildi.
Araştırma sonuçlarına göre trafik kurallarına uymayan Yunanların yüzde 27’sinin trafikte seyir halindeyken araç içinde başka işlerle meşgul oldukları belirlendi.