Mersin’in Mut ilçesi’nde açık alanda karpuz hasadına başlandı.
İlçeye bağlı Mirohor Mahallesi’nde 80 dönümlük tarlada karpuz üretimi yapan Mehmet Huylu, aroması, tadı ve lezzetiyle karpuzuna rakip tanımadığını söyledi.
350 ton üzerinde rekolte elde edeceğini söyleyen Huylu, "Karpuz sezonunda bitirmek üzere parça parça ekim yapıldı. İstek üzerine Ankara ve diğer illere de toptan satışını yapıyorum. Karpuzlarımın üzeri etiketli olup ismim ve telefon numaram yazar. Kesinlikle garantilidir. Toptan 50 ve perakende ise 60 ila 75 kuruş arasında değişen fiyatlarla satıyorum" dedi.
4 yıldır karpuz üretimi yaptığını ve Mut karpuzu olarak Adana ve Diyarbakır karpuzuna da rakip olduklarını ifade eden Huylu, "Karpuz denince akla Adana ve Diyarbakır geliyor. Ancak son yıllarda ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla ekilen açık alan karpuzları, hasat edilmeye başlanmasıyla birlikte tezgahtaki yerlerini aldı. Karpuzlarımın tadına bakan bir daha diğer karpuzları yemek istemiyor. Vatandaş tadına baka baka alıyor. Artık ben karpuz yetiştiriciliğinin tam ustası oldum. Karpuz yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçilerimize gelsinler yardımcı olurum” diye konuştu.