Başkentte, maddi imkansızlık nedeniyle ödenemeyen bir su faturası yüzünden 4 kişilik bir ailenin hayatı karardı. 15 yıldır apartman dairesinde komşularından taşıdıkları suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan aile çözüm için yetkililerden yardım istiyor.
Keçiören’de oturan Karataş ailesi, 2000 yılında rahatsızlanan ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden çocuklarının hastalığı ile uğraştıkları sırada su faturasını yatıramadı. Mevlüt Karataş, bu sırada su sayaçlarının ASKİ ekipleri tarafından söküldüğünü belirterek, kaçak su kullandıkları gerekçesiyle 3 bin 600 TL ceza kesildiğini ifade etti. Karataş, borçlarının 6 takside bölündüğü ve bir taksitini ödediğini kaydederek borcunu ödeyemeyince mahkemelik olduklarını söyledi. Evine 3 kez haciz geldiğini ve bu yüzden 3 sene cezaevinde kaldığını dile getiren Karataş, 15 yıldır sularının akmadığını anlattı. 12 bin TL su borcu geldiğini ifade eden Karataş, cezaevine girme durumuyla karşı karşıya olduğunu da vurguladı. Su borcunu nasıl ödeyeceğini düşünen Karataş, binlerce lirayı bulan avukatlık ücretleri konusunda ise çaresiz olduğunu anlattı.
"15 YILDIR ÇOCUKLARIMIN TEMİZLİĞİNİ YAPAMIYORUM"
Türkan Karataş da, 15 yıldır çocuklarının temizliğini yapamadığını ifade ederek içinde bulundukları durum yüzünden çocuklarını okula gönderemediğinden yakındı. Türkan Karataş, su ihtiyaçlarını komşularının evlerinden taşıdıkları suyla karşıladıklarını anlattı. Ailenin küçük kızları Seda ve Sibel de, başkalarının evinde su aktığını görünce utandıklarını söyleyerek, kendi evlerinde artık su akmasını istediklerini dile getirdi. Karataş ailesi, yetkililerin seslerini duyarak kendilerine yardımcı olmalarını istedi.