TRABZON (AA) - Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) Başkanı Laurant Petrynka, "Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' sözünü öğrendim, bizim ISF'deki amaçlarımızdan birisi bu. Biz, bu düşünceyi lanse etmek istiyoruz" dedi.

Trabzon'da 2016 yılında yapılacak Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'na ilişkin temaslarda bulunmak için kente gelen Petrynka, beraberindeki ISF Genel Sekreteri Jan Coolen ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu yetkilileri ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Spor alanında Türkiye'nin büyük organizasyonlar yaptığını söyleyen Petrynka, ziyaretlerinde yerel yöneticilerle görüştüklerini ve Trabzon'da yapılacak Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'nda bu yöneticilerden destek göreceklerini tahmin ettiklerini dile getirdi.

Petrynka, söz konusu organizasyonun yapılacağı mekanları gezdiklerini ifade ederek, "Yüzme, atletik alan, salonlar ve jimnastik yapılacak salonları gezdik. Ayrıca 50 ülkeden gelen sporcuların kalacağı konaklama şartlarını da değerlendirdik. Onların da en iyi şartlarda konaklayabileceğini gördük. Sonuç olarak her şeyin birbirine yakın olduğu bir ortamdayız. Yüksek şekilde bu organizasyonu gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

 Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları için temmuz ayında detaylı teknik inceleme için yeniden Trabzon'a geleceklerini ifade eden Laurant Petrynka, şunları kaydetti:

"Temmuz ayında bütün komisyon üyeleri detaylı teknik incelemeler için burada olacak. Son detaylı inceleme bu çalışmadan sonra vuku bulacak. Okul sporları sadece bu bölgede spor yapanları değil, herkesi içine alan bütünlük arz ediyor. Spor, kardeşlik ve barış açısından çok güzel mesajlar içeriyor. Anıtkabir'e ziyarette bulunduk. Orada da Atatürk'ün 'Yurtta barış dünyada barış' sözünü öğrendim, bizim ISF'deki amaçlarımızdan birisi bu. Biz, bu düşünceyi lanse etmek istiyoruz."