Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan, Girne Mahallesi’ne yeni bir park kazandırarak, 2014 yılı stratejik plan hedefini gerçekleştirdi.
Efeler ilçesi Girne Mahallesi 2175 numaralı sokakta yer alan, 1951 ada 1 parselde yeni parkın yapımı tamamlandı. Yeni yapılan parka, Efeler Belediyesi Meclis kararıyla Girne Mahallesi eski muhtar Ali Erdoğan’ın ismi verildi. Eski hali oldukça kötü görüntüye sahipken Efeler belediyesine ait arsa, güzel ve renkli bir park alanına dönüştürüldü. Bina cephesi beyaza boyanarak, kurumuş ağaçlardan dekoratif kent mobilyaları oluşturulan park, renkli görüntüsüyle tüm mahallenin beğenisini kazandı. Parka, kum havuzu ve çocuk oyun grupları monte edilerek oyun alan yaratılırken dikilen çim, ağaç ve çalı grupları ile de yeşillendirildi.
Tamamı Efeler Belediyesi personelince yapılan park hakkında konuşan Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan, ”Nüfus ve bina yoğunluğu olan bir şehirde, vatandaşlarımızın dinlenip stres atabileceği, çocuklarını oynatabileceği yegane mekanlar parklardır. İlçemizin her bir mahallesinde şehircilik standardını, yaşam kalitesini yükselteceğiz. Girne Mahallelimiz de yapılan parkı oturma, dinlenme, çocukların oynayabileceği bir alan olarak dizayn ettik. Çağdaş peyzaj-mimari anlayışıyla estetik kalitesi yüksek değerde bir eser ortaya çıkardık. Efeler Belediyesi olarak en fazla önem verdiğimiz konulardan biride, yeşil alan, park ve meydan çalışmalarıdır” ifadelerini kullandı.