Hekimoğlu Boks Spor Kulübü Başkanı Suat Hekimoğlu, ailelerin çocuklarını boksa yönlendirmekten çekinmemeleri gerektiğini belirterek, amaçlarının sokakta kötü alışkanlıklarla yüz yüze kalan çocukları kurtarmak olduğunu söyledi.
Trabzon boksuna yeni şampiyonlar kazandıran Hekimoğlu Boks Spor Kulübü Başkanı Suat Hekimoğlu, Trabzon’un boks tarlası olduğunu belirterek, "Amacımız devamlı şampiyonlar yetiştirmek. Bu spora destek olmaya devam edeceğiz. Gençlere sahip çıkacağız ve onları sokaktaki kötü alışkanlıklardan kurtaracağız. Bizim derdimiz budur. Bu işi kulüp başkanı olarak çok seviyorum ama asla karizma peşinde değilim" dedi.
"KÖTÜ ALIŞKANLIKLARLA SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ"
Uzun yıllar Türk boksuna hizmet etmek istediğini vurgulayan Hekimoğlu, " Trabzon’da boksu daha etkin kılabilmek için hep birlikte olmamız lazım. Gençlik Spor, Belediye, Valilik ve spor kulüp başkanları hep birlikte hareket etmemiz olmamız gerekir. Türk boksuna sadece bir kişi hizmet edemez. Birlikte çalışırsak çocuklarımızı sokaklardan kurtarırız. Bireysel sporlara yönlendirerek iyi işler yapmış oluruz. Bizim amacımız çocukları sokaktan kurtarmak işin en önemli noktası bu. Esrar, Eroin ve Bonzai denilen ilaçlar var. Çocukları bunlara değilde böyle spor aktivitelerine yönlendirerek kötü alışkanlıklardan onları kurtarabiliriz. Bizim derdimiz ve sıkıntımız budur. Bunun içinde sonuna kadar savaşacağız."ifadesini kullandı.
"ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"
Suat Hekimoğlu, Hekimoğlu Boks Spor Kulübü olarak alt yapıya büyük bir önem verdiklerini belirterek, "Kulüp olarak hedefimiz daha yukarılara doğru tırmanmaktır. Nice Avrupa şampiyonları, dünya dereceleri alacak boksörlerimiz olacak. Alt yapıya çok önem veriyoruz. En çok uğraştığımız alt yapı, alttan gelen şampiyonları yetiştirmek. Türkiye’de bir çok turnuvaya katıldım. Hocamız Nazım Dalkıran Türkiye’nin en kaliteli antrenörü. Federasyon Başkanı tarafından biliniyor, herkes tarafından da biliniyor. Yıllarca milli takımı çalıştırmış bir isim. Türk boksuna hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. 1 ay sonra Trabzon’da yapılacak olan Türkiye Gençler Şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Bütün sporcuları, antrenörleri ve federasyon yöneticilerini buraya davet ediyoruz. Hepsini en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
"FUTBOL, BOKSTAN DAHA TEHLİKELİ"
Ailelerin çocuklarını boksa yönlendirme konusunda hiç bir endişeye kapılmamaları gerektiğini belirten Hekimoğlu, "Tehlikeli sporlar arasında boks futboldan daha az tehlikeli. Kaş açılmaları olduğu için herkes boksu daha tehlikeli spor olarak biliyor ama asla değil. Zaten 18 yaşına kadar çocuklarımız kasklı dövüşüyorlar. 18 yaşına kadar en ufak bir tehlikesi yok. Ondan sonra bu işi amatörden çıkıp profesyonele taşıdığın zaman biraz daha kaş açılmaları olabiliyor. İyi boksörlerde kaşlarını açtırmıyorlar. Aileler çocuklarını boksa yönlendirirken hiç çekinmesinler. Dünyada yapılabilecek en güzel sporlardan biri. Spor ahlakı ve çocukların gelişiminde spor ahlakını verebilecek en iyi spor dalları bireysel sporlar. Bunun başında da boks geliyor" dedi.