Muş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Asayiş Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binalara operasyon yapıldı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vali Vedat Büyükersoy, madde bağımlılarının özellikle Kale ve Muratpaşa mahallelerindeki metruk evleri mesken tuttuğunu belirtti. KOM ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kale ve Muratpaşa mahalleleri başta olmak üzere diğer mahallelerdeki metruk evlere operasyon yapıldığını dile getiren Vali Büyükersoy; "Muş Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ve Asayiş Şube ekiplerince madde bağımlıları ve madde bağımlılarının meskeni olan metruk binalara yönelik 2015 yılının ilk operasyonu yapıldı. KOM Şube Müdürü Mesut Aslan koordinesinde akşam saatlerinde gerçekleşen operasyon da özellikle Muratpaşa ve Kale mahallelerinde bulunan madde bağımlılarının kullandıkları, uyuşturucu madde satışının yapılabileceği metruk binalar emniyet ekiplerince tek tek, titizlikle incelendi" dedi.
Madde bağımlılığının başlı başlına bir toplum sorunu olduğunu vurgulayan Vali Büyükersoy, "Geçen hafta ilimizde sarı bloklar olarak anılan 1976-1980 yıllarında yapılan ve şu an atıl konumda olan afet konutlarıyla ilgili bir toplantı yaptık. Buraların nasıl değerlendirilebileceği konusunda fikir alış-verişinde bulunduk. Aynı zamanda ömrünü tamamlamış bu binaların madde bağımlısı insanlar tarafından kullanılmasının da önüne geçmek istedik. Yine ilimizin çeşitli mahallelerinde bulunan metruk binalara karşı emniyet güçlerimiz rutin olarak kontrollerini yapmaktadırlar. Ama bu sorun sadece emniyet güçlerinin uygulamalarıyla çözülebilecek bir konu değildir. Madde bağımlılığı başlı başına bir toplum sorunudur" şeklinde konuştu
Madde bağımlılığı ve zararları konusunda Muş’ta tüm kurumlarca alanlarına göre çeşitli programlar ve çalışmalar yapıldığını ifade eden Büyükersoy şunları kaydetti; "Uyuşturucu ve diğer madde bağımlılıkları ile ilgili mücadele konusunda başlatılan her türlü çalışmayı desteklemekteyiz. Bu konuda her kurumumuz üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaparak, gençlerimizin, insanlarımızın bu hastalıktan kurtulması için hep beraber çalışmaktadırlar. Hiç kimse çocuğunun bu tür durumlara düşmesini istemez. Bir yandan bu tür maddelere temin öncesi önlemler alınmaya çalışılırken bir yandan da bağımlı olanların tedavisi ve topluma yeniden kazandırılmaları içinde farklı çalışmalar devam etmektedir. Bizler madde bağımlılarının barınabileceği metruk binaları da sık sık kontrol ettiriyoruz, atıl durumdaki yapıların yıkılması veya yıktırılması içinde çalışmalar yapılmaktadır.. Ama bu çalışmalar tek başına yeterli değil. Eğitime önem verin, eğitim bu mücadelede çok önemli bir faktördür. Bir diğer husus ve belki de en önemlisi; aileler çocuklarını yakından takip etsin, arkadaşlarını, nerelere gittikleri, ne yaptıkları gibi. Gerek kurumlar gerekse aileler çocukları çok sıkı takip etmeliler. Bu konuda daha önce ifade ettiğim gibi bizler kanunlar çerçevesinde, imkanlar dahilinde her türlü önlemi almak için çaba sarf etmekteyiz. Bu tür çalışmalarda sadece kurumlar değil, bir bütün olarak vatandaşlarımızla hep birlikte çalışmalıyız. Metruk bina sahiplerinin de bu konuda üzerine düşeni yapmasını ve atıl durumdaki binalarının yıktırılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Başta vatandaşlarımızın güvenliği olmak üzere gençlerimizi, çocuklarımızı bu tür illetlerden korumak, kollamak için bundan önce olduğu gibi mücadelemiz 2015 yılında da devam edecektir.”
Uyuşturucu ticareti yapan ve madde bağımlılarına yönelik yapılan operasyonda madde bağımlılarının meskeni haline gelen metruk binalarda yapılan incelemede şu an için herhangi bir kişiye rastlanılmadığını belirten Vali Büyükersoy, madde bağımlıları ve onların meskeni haline gelen metruk binalara yönelik çalışmaların ve operasyonların devam edeceğini de ifade etti.