Manisa’nın Kula ilçesindeki Özel Ufuk Koleji okuma-yazma öğrenen öğrencileri için bir gece düzenledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan geceye, öğrenci velilerinin yoğun katılımına sahne oldu. Gecede birbirinden güzel gösterilerle okuma ve yazmayı bayram gibi kutlayan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunurken, hayatın ilk aşamalarından bir tanesinin okuma ve yazma olduğunu belirten Özel Ufuk İlkokulu Müdürü Sosyal Tokuç, “Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetişmesi için okuma ve yazma temel taşlarındandır. Okuyunca anlayacak bir nesli yetiştirmek biz eğitimciler için önemli bir amaçtır. Bu amaca ulaşmak için çocuklarımızı geleceğe hazırlamanın gururunu yaşıyoruz. Okuyan ve yazan, okuduğunu ve yazdığını uygulayan yeni bir nesile yeni öğrencileri katarak bu kutlu yola devam ediyoruz. Bu vesileyle öncelikli olarak çocuklarımızın öğretmeni Fatma Şahinoğlu’na ve bıkmadan çocuklarına gereken çalışmayı yaptıran siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Bu yıl birinci sınıfları okutan sınıf Öğretmeni Fatma Şahinoğlu da, "Bugün okuma ve yazmanın bayramını kutluyoruz amacımız bu güzel yavrularımızı gelecekte hayata en iyi şekilde hazırlamak ve onları en güzel yerlerde görmektir” diye konuştu.
Gece, İngilizce ve Türkçe şarkılar, kızlar halk oyunları ekibinin gösterisi, pon pon gösterileri ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.