51.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 184 kilometrelik Denizli-Selçuk etabı için ilçede tüm hazırlıklar tamamlandı. 1 Mayıs 2015 Cuma günü Denizli’den başlayacak olan turnuvanın 184 kilometrelik 6. etabı saat 16.30’da Meryemana’da finish yapacak. Bir gece Selçuk’ta kalacak olan bisiklet tutkunları 166 kilometrelik 7.etabı da sabah 09.30’da Selçuk’tan başlatacak.
Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesine girebilmesi yolunda hızla ilerleyen Selçuk ilçesi, 51.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turuna iki günlük ev sahipliği yapacak. Bunun için tüm hazırlıklarını tamamlayan Selçuk Belediyesi, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Yarışı’nın yapılacağı güzergah alanlarına ilçenin tanıtımı ile ilgili çok sayıda tanıtım afişi ve bayrak astı.
Tarihi ve coğrafyası ile ünlü Selçuk’ta böyle büyük bir organizasyonun yapılmasını çok önemsediklerini dile getiren Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, belediye olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti. Programın Selçuk ve Efes’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Cinel, 51.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için ilçenin dört bir yanının süslendiğini kaydetti.
SELÇUK İÇİN ÖNEMLİ
UNESCO yolunda hızla ilerleyen Efes’in böyle bir organizasyonun etaplarından birine durak olmasının oldukça anlamlı ve önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Cinel şunları söyledi: “51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında 184 kilometrelik Denizli- Selçuk etabına Selçuk Belediyesi olarak katkı sunmaktan dolayı çok memnunuz. Böylesine önemli bir turnuvanın 6. Etap finalinin Selçuk’un önemli değerlerinden biri olan Meryem Ana’da yapılması turnuvaya olduğu gibi Selçuk’a da ayrı bir anlam katıyor. Selçuk’un değerleriyle ’Efe’siyle, ’Meryem Anası’yla, ’Saint Jean’ıyle bir marka olduğunu tüm dünyaya bu vesile ile göstermek istiyoruz. Bu organizasyon aynı zamanda ilçemiz değerlerinden Efes için de çok önemli. Haziran ayında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne nasip olursa gireceğiz. Bu vesileyle UNESCO altında korunan Efes bölgesinde hem bu tip turnuvalarda hem de kültürel alanlarda etkinliklerimizi daha da arttıracağız.”