ORDU (AA) - Fatsa Devlet Hastanesinin mevcut binasının ihtiyacı karşılamaması üzerine içinde 20 polikliniğin olduğu ek hizmet binası törenle açıldı.

Açılış törenine AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Müftü Hüseyin Can, Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk ile çok sayıda kurum müdürü ve vatandaş katıldı.

Karadağlıoğlu, açılış konuşmasında, mevcut hastanenin ihtiyaçlara cevap vermediği için ek hizmet binası yapıldığını söyledi.

Mevcut hastanenin yıkım aşamasında olduğu için poliklinik hizmetlerinde bir aksama olmaması adına şehir içinde bir semt polikliniği kurduklarını belirten Karadağlıoğlu, "Bu hizmet binasında yaklaşık 20 polikliniğimiz var. Günde 16 uzman hekim, bin hastayı tedavi ediyor. Röntgen, kan alma birimlerimiz de mevcut. Hastanemizin yüzde 60’ını şehir merkezine taşımış olduk. Tam olarak semt poliklinik hizmetini vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Şener ise Fatsa’nın 5 yıldızlı yeni bir hastaneye bir yıl içinde kavuşacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yeni hastane inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Hastalarımızın mağdur olmaması için bu poliklinik yapıldı. Mevcut hastanede yatan hasta sayısı azaldı ama çevremizde sağlık kurumları mevcut. Sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama olmaması için her türlü tedbiri aldık. Güzel bir çözüm üzerine yoğunlaşmıştık. Yalnız özel bir hastane binasının mali sorunlarının çözümünde mesafe kat edilemedi. Böyle olması belki daha uygun oldu. Vatandaşlar şehir içinde tedavilerini rahat bir şekilde yaptırabiliyor. Güzel bir semt polikliniği olmuş. Hayırlı uğurlu olsun."