Van’da, "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi" kapsamında "Okula Devamı İzleme ve Destek Sistemi Çalıştayı" düzenlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin finanse ettiği proje kapsamında geliştirilen Okula Devamı İzleme ve Destek Sistemi’nin etkin kullanılabilmesi amacıyla pilot illerinden gelen katılımcılar için çalıştay düzenlendi. İlköğretim kurumlarındaki devamı artırmayı hedefleyen proje, Van’ın da içinde bulunduğu 12 ilde uygulanıyor. Devam konusunda risk taşıyan öğrencilerin tespiti ve riske uygun müdahalelerin geliştirilmesini amaçlayan sistem kapsamında yapılan çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Atlı, kentteki devamsızlık oranlarıyla ilgili bazı istatistikli bilgiler vererek, projenin önemine dikkat çekti.
MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün projenin çalışmalarına büyük önem verdiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü AR-GE ve Projeler Dairesi Uzman Yardımcısı Fatih Kaynar da, pilot okullarda başlayan uygulamanın ülke genelinde yaygınlaştırılarak sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılacağını belirtti.
Çalıştaya, proje ekibinin yanı sıra uygulandığı 12 ilden temel eğitim şube müdürleri ile 120 pilot okul müdürü de katıldı.