Adana Valiliğince yürütülen ‘’Önce Ebeveyn Projesi’’ tamamlandı. Öğrencilere, çocuklara ve ailelere çeşitli konularda eğitim verilen projeye katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Önce Ebeveyn Projesi’nin kapanış programı Adana Büyük Sürmeli Oteli’nde gerçekleşti. Programa Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Vali Yardımcısı Kadir Okatan,Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Cumali Aydoğan, kursiyerler ve aileleri katıldı.
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Cumali Aydoğan, törende yaptığı konuşmada gerçekleştirilen proje hakkında şunları söyledi;
‘’İlimizin yoğun göç alması sonucu ortaya çıkan vasıfsız iş gücü, kayıt dışı ekonomi kültürler arası çatışma, suç oranının artışı, toplumsal huzursuzluk gibi sosyal ve kültürel ve ekonomik sorunların kalkınması amacıyla valiliğimiz ile göç ile gelen dezavantajların kişilere yönelik aktif olarak projeler uygulanmış ve diğer birimlerce uygulanan projelere ise ortak olarak katkı sağlanmıştır. Bu projelerden İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün kuruluşundan bu yana hayırsever kişi ve kuruluşlarca finanse edilen sevgiye uzanan eller projesi Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen göç mağduru çocuklar geleceğin parlayan yıldızları projesiyle öğrencilere, çocuklara, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında ailelerine de insan hakları aile eğitimi ve aile çocuk ilişkileri gibi konularda eğitim verilmiştir" dedi.
Önce Ebeveyn Projesi kursiyerlerinden Şükran Günaydın ise "Saça şekil verme eğitimine 36 gün katıldım. Aldığım eğitim dışında kadın hakları, sağlık ve aile içi eğitimi de aldım. Bu proje sayesinde yeni yerler gördüm, tanıdım. Haklarım ile eşimle, çocuğumla iletişimi öğrendim. 7 çocuk annesiyim. Eşim işsiz. Projede yer aldığım için çok mutluyum’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve Vali Yardımcısı Ahmet Beyoğlu tarafından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi. Program verilen yemek ile son buldu.