Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti hükümetlerinin yaptığı yatırım ve teşvikler, KOBİ’lere verdiği önem ve destekle Anadolu sermayesinin güçlendirdiğini söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade’nin daveti üzerine birçok sektör temsilcisi ve TÜMSİAD üyeleriyle bir araya geldi. TÜMSİAD’da gerçekleştirilen toplantıda Şanlıurfa’nın sorunları ve gelişen Türkiye’deki kentin durumu görüşüldü. Toplantıda konuşan Güvenç, AK Parti hükümetlerinin yaptığı yatırım ve teşvikler; KOBİ’lere (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) verdiği önem ve destekle Anadolu Sermayesini güçlendirdiğini kaydetti. Güvenç, “Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde felsefemiz belli, halkımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla özel teşebbüsle beraber yürüyoruz. Bu ülkenin maddi ve manevi kalkınması ancak bu şekilde gelişir. 12 yıldır gece gündüz demeden bütün kanat önderlerimizle, Sivil toplum kuruluşlarımızla ve müteşebbislerle hep beraber geziyoruz” dedi.
TÜMSİAD’ın Şanlıurfa’da önemli hizmetler yürüttüğünü aktaran Başkan Güvenç, şöyle devam etti:
“Hepiniz ayrı sektörlerde burada bir araya gelip şehrin, mesleklerin ve ticaretin sorunlarını konuşuyorsunuz. Sizleri dikkatle takip ediyoruz, gönlümüz bu memleketi seven kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleriyle bu memlekete çivi çakan, bu memlekete katkı sağlayan herkesin yanındayız.”
Şanlıurfa TÜMSİAD Şubesi Başkanı Mehmet Sadık Sade ise, davete icabet ettiği için Başkan Güvenç’e teşekkür etti. Sade, “Şanlıurfa’nın sorunlarını konuşup çözmeye çalışacağız. Şanlıurfa için Başkanımızla çok iyi işler yapacağız. Gerekli konularda istişare yapacağız, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.