Erkeklerin daha sık cep telefonu değiştirdiği, kadınların ise cep telefonlarını uzun süreli kullandıkları belirtildi.
Türkiye’de ilk kez; cep telefonları ve elektronik cihazlara garanti kapsamı dışında kalan kullanıcı hatalarına karşı hizmet paketi sunan Cepkask A.Ş, geçen yıllara oranla kadınların erkeklere göre yüzde 70 daha dikkatsiz olduğunu açıkladı. Kullanıcıların bir yıl içinde mutlaka bir servis noktasına başvuruda bulunduklarını belirten Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, yaptıkları araştırmalarda özellikle cep telefonlarının bir yıl içinde kullanım hatası nedeniyle hasarlanma oranının yüzde 70 üzerinde olduğunu söyledi.
Tayfun Gülgeç; yüksek fiyatlı ve hassas cihazların kullanıcı hatası sonucu oluşan problemlerinde oldukça yüksek onarım maliyetleri çıktığını anlattı. “Cihazı alırken verilen garanti belgesi, kullanıcı hatalarını kapsamıyor ve onarım faturası kullanıcıya yansıyor” diyen Gülgeç, “Dokunmatik ekranlı cihazlarda sadece bir ekranın değişmesi bile 450 ile 800 TL arasında değişiyor. Aynı şekilde çalınan cep telefonununun kalan taksitleri ödenmeye devam ederken, yeni bir telefon alınması bütçeyi oldukça zorluyor. Oysa Cepkask sahipleri güvence altında oldukları için, yeni cep telefonlarını kesintisiz olarak kullanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Erkekler Daha Sık Cep Telefonu Değiştiriyor
Erkeklerin daha sık cep telefonu değiştirdiğini, kadınların ise cep telefonlarını uzun süreli kullandıklarını bu sebeple hasar bildirim sahiplerinin daha çok kadınlar olduğunu belirten Tayfun Gülgeç, şöyle konuştu: “Bu yıl hasar verileri, yüzde 70 oranında kadınların dikkatsiz olduğunu gösterdi. Erkekler yüzde 30 oranında hasar bildiriminde bulundu. Hasar verilerine baktığımız zaman kadınların cep telefonlarını daha çok düşürüp kırdığını görüyoruz. Erkekler cihazı daha sık değiştiriyor. Kadınlar ise daha tutumlu diyebiliriz. Uzun süreli kullandıkları telefonlarını onarıp kullanmaya devam ediyorlar.”